Fontos győzelmet szerzett a Rákóczi a labdarúgó Soproni Liga hétvégi fordulójában. A kaposváriak Maróti két góljával 2-1-re nyertek a Kecskemét ellen, így feljebb lépett a tabellán.

A hideg időben nehezen melegedtek játékba a csapatok, az első félidő közepétől azonban jó kis meccs kerekedett a Kaposvár és a Kecskemét összecsapásából.
A 7. percben jobbról szállt középre a labda, Maróti 5 méterről fölé lőtt. A 22. percben Grúz lőtt 22 méterről mellé. Egy perccel később Szepessy egy szép csel után célozta meg 17 méterről a jobb sarkot, de mellé lőtt.
A 27. percben Csordás 25 méteres, csavart szabadrúgása után Milinte nagy bravúrral tenyerelte ki a labdát a kapu előteréből. A 29. percben Yannick lőtt 15 méterről, ismét Milinte hárított.
A 44. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Junior jobb oldali szöglete után Szepessy csúsztatta tovább a labdát, Maróti pedig 3 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 1-0.
A második félidő gyors gólváltással indult. A 49. percben Bogdán elvesztette a labdát a saját térfelén, a kecskemétiek lecsaptak rá, Montvai pedig 16 méterről, Milinte felett a kapuba ívelt. 1-1.
Az 51. percben már újra a somogyiak vezettek. Gujics ívelt előre egy szabadrúgást a kapu elé, Grúz belefejelt a labdába, Maróti pedig 6 méterről, félfordulatból a kapuba bombázott. 2-1.
Miközben a pályán a két csapat gyűrte egymást, a lelátón is zajlottak az események. A sajtóhelyről annyit láttunk, hogy a C-szektorban 12 sárga ruhás biztonsági őr jelent meg, és némi dulakodás is történt. Néhány perc múlva aztán megnyugodtak a kedélyek.
A gyepen szerencsére lüktetett a játék, mindkét csapat bátran futballozott. A kaposváriak többször is szépen járatták a labdát a vendégek térfelén, egy ilyen akció végén a 69. percben Balázs lőtt bátran, 22 méterről, alig mellé. Nikolics ezúttal ziccert rontott, hosszan szöktette magát a tizenhatoson belül, aztán megmentette még a labdát, de a vissza-passz után már nem lett semmi a dologból.
A 82. percben Litsingi megint bátran lőtt 20 méterről, Milinte ismét megnyerte a párharcot. Egy percre rá Bertus is megeresztett egy löketet, ballal, 23 méterről, megint a kaposvári hálóőr védett szépen.
A 87. percben Nikolics eldönthette volna a meccs sorsát, de gólját les miatt érvénytelenítette a bíró.
A 92. percben, kaposvári kontra végén Szepessy maradt egyedül a tizenhatos vonalánál, majd lőtt, a labda a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.
A látottak alapján a Kaposvár rászolgált a győzelemre, és sikerével megelőzte riválisát a középmezőnyben.

Kaposvári Rákóczi – Kecskemét 2-1 (1-0)
Kaposvár, 1200 néző. V.#!# Arany T.
Kaposvár#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Kovácsevics (Bogdán, 34.), Gujics, Balázs B. (Hegedűs, 81.), Maróti, Junior (Markovics, 89.) – Nikolics, Szepessy. Vezetőedző#!# Prukner László.
Kecskemét#!# Lazareanu – Schindler, Némedi, Gyagya, Farkas (Bagi, 82.) – Koncz (Bertus, 76.), Alempijevics, Csordás, Litsingi – Yannick, Montvai. Megbízott edző#!# Czéh László.
Gólszerzők#!# Maróti (44., 51.), illetve Montvai (49.)
Sárga lap#!# Grúz (37.), Bogdán (80.), illetve Koncz (5.), Farkas (62.), Gyagya (66.).