A második félidőben fordított és megszerezte a három pontot csapatunk a Puskás Akadémia FC II. otthonában az NB III. Nyugati csoportjának 17. fordulójában.

 

A bajnokságot tizenegy veretlen mérkőzéssel kezdő, de azóta egy kicsit megtorpanó Puskás Akadémia FC II. otthonában léptek pályára labdarúgóink vasárnap délelőtt. Horváth Rudolf, csapatunk mestere két helyen változtatott a III. kerületi TVE ellen kifutó tizenegyen: bekerült a kezdőbe az eltiltását letöltő Mayer Milán, valamint a sérüléséből felépülő Heil Máté. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, de az első igazán nagy lehetőséget előttünk adódott. A nyolcadik percben: az első szöglet után Mayer Milán 14 méterről, laposan vette célba a kaput, de Pécsi Ármin védeni tudott. A hazaiak viszont gyorsan megszerezték a vezetést, ugyanis a 14. percben Harsányi Dániel buktatta a tizenhatoson belül Magasföldi Józsefet, a megítélt büntetőt pedig Dusinszki Szabolcs lőtte a bal alsóba (1–0). Mikler Dániel hiába érezte az irányt, nem ért oda a lövésre. Csapatunk a félidő derekától átvette az irányítást, de csak átlövésekből tudtuk veszélyeztetni. Igaz, ebből is majdnem megszületett az egyenlítés, hiszen Mayer Milán 25 méteres lökete a jobb kapufán csattant. A szünet előtt Mikler Dániel is kellett ahhoz, hogy nem forduljanak kétgólos előnnyel a hazaiak, hiszen kapusunk nagy bravúrt mutatott be Bakti Balázs erős lövése után.

A második félidő elején viszonylag gyorsan egyenlítettünk. Az 54. percben Böndi Ádám kapott remek átadást a bal oldalon, levitte a labdát majdnem az alapvonalig, ahonnét laposan gurított középre, ahol Horváth Balázs remek mozdulattal perdített a bal alsóba (1–1). Az egyenlítés után felpörgött a mérkőzés, csapatuk többet birtokolta a labdát és több lehetőséget is kidolgozott: előbb Harsányi Dániel fejelt közelről az oldalhálóba, majd Bíró Dominik estében lőtt fölé. A hajrába lépve ugyancsak Bíró Dominik került helyzetbe, ekkor már kaput is talált, azonban Pécsi Ármin nagy bravúrral kitolta a léc alól a labdát. A 88. percben már a kapus sem tudta megmenteni a hazaiakat a góltól, Kálmán Szilárd ugyanis pontosan, erősen lőtt a kapuba. Ezzel a találattal pedig újra három pontot szereztünk idegenben.

 

Horváth Rudolf: – A rossz hazai szereplés miatt győzelmi kényszerrel érkeztünk Felcsútra. A mérkőzést hiába terveztük meg a korai utazástól kezdve, a saját hibáinkból teremtett helyzeteket a Puskás, majd egy könnyű síppal befújt tizenegyessel a vezetést is megszerezte, pedig az első félidőben szerettünk volna egy ikszes meccset kialakítani. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy vettük át az irányítást. Főként fizikálisan kerültünk fölénybe, egyre több párharcot nyertünk meg, egyre több labdát szereztünk, amiből helyzeteket is tudtunk kialakítani. Úgy gondolom, visszakaptunk valamit az élettől abból, amit hazai pályán rendre elvesz.

 

Nagy Ádám: – Hosszú hetek után végre a taktikának megfelelően játszottunk, de az ellenfél a három lehetőségéből kettőt értékesíteni tudott, a rutinosabb csapat ezen a szinten is kihasználja az adódó helyzeteit. Dominánsan birtokoltuk a labdát, de az ellenfélnek is voltak olyan periódusai, amikor a térfelünkön tudott játszani. Sajnos olyan passzban vagyunk, hogy nem tudunk átlépni a saját árnyékunkon. Ez viszont egy nagyon jó tanulópénz a fiatal játékosaink számára, hiszen nem csak abból áll a labdarúgás, hogy sikert-sikerre halmozunk, mint az első két és fél hónapban, hanem igen is vannak benne hullámvölgyek. Ezt meg kell tanulniuk kezelni, ennek a legjobb módja a tapasztalás.

 

Puskás Akadémia FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–0)

Felcsút, IV-es pálya, 170 néző. V.: Papp Á. (Kulman T., Tóth Cs.).

Puskás Akadémia FC II.: Pécsi – Bohdan, Vajda R., Fodor M., Major M. (Yablonskyi, a 80. percben) – Czár R., Bakti (Harbanyov, a 88. percben) – Kern (Szabó V., a 71. percben), Dusinszki (Vizler, a 71. percben), Jevhenyij – Magasföldi (Bányai, a 80. percben). Vezetőedző: Nagy Ádám.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál, Harsányi, Böndi – Horváth B., Kocsis B., Pintér N. – Mayer Milán (Szederkényi, a 91. percben), Bíró D. (Kálmán Sz., a 83. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Dusinszki (a 14. percben – 11-esből), illetve Horváth B. (az 54. percben), Kálmán Sz. (a 88. percben).

Sárga lap: Czár R. (a 48. percben), Vajda R. (a 71. percben), illetve Horváth Rudolf (a 83. percben).

NB III Bajnoki: Puskás Akadémia FC II–Kaposvári Rákóczi FC