Hátrányba kerültünk, majd fordítottunk, de nyerni nem tudtunk az MTK Budapest II. otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

 

Több szempontból sem számíthattunk könnyű mérkőzésre a fővárosban, ahol öt sárga lapos eltiltása miatt Horváth Balázs nem léphetett pályára. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf, így az MTK-ban nevelkedő Babinszky Bencét nevezte a kezdőcsapatba, aki egyedüli ékként, Ekker Milán, Hamuk Ádám és Bíró Dominik támogatásával próbált zavart okozni MTK Budapest II. védelmében. Az első negyed órában bár előttünk adódott az első helyzet, amikor is Hampuk Ádám léc alá tartó löketét védte Balázs József, azonban a hazaiak birtokolták többet a labdát, így csak egyszer-egyszer tudtunk a kapu elé kerülni. Annak ellenére, hogy az MTK próbálta irányítani a meccset, helyzetet nem tudott kidolgozni. A fordulás után viszont gyorsan megszerezte a vezetést a fővárosi gárda, ugyanis Herczeg Botond középre gurítását Kenesei Noel átvette, lefordult emberéről, s a jobb alsóba gurított két méterről (1–0). Hátrányba kerülve nagy erőket mozgattunk az egyenlítésért, a kapuja elé tudtuk szorítani az MTK csapatát, amely egy órányi játékot követően, Molnár Kevin második sárga lapja után megfogyatkozott. Az emberelőnyt, gyorsan kihasználtuk, hiszen az első támadásból Szederkényi Ádám fejelt a kapuba (1–1). A folytatásban is támadásban maradtunk, futószalagon dolgoztuk ki a lehetőségeket, de vagy a rossz utolsó passzok, vagy Balázs József megmozdulásai miatt nem tudtuk átvenni a vezetést. A hajrában viszont a kapus sem tudta megmenteni csapatát a góltól, igaz először nagy bravúrral védte Heil Máté lövését, de kipattanót már kíméletlenül a kapuba lőtte belső védőnk (1–2).

A hajrában, pontosabban a 94. percben a fővárosiak egy szöglet után egyenlíteni tudtak (2–2), így nem tudtuk megszerezni a három pontot.

 

Horváth Rudolf: – A csapat gerince hétről-hétre javul, ezúttal is voltak jó egyéni teljesítmények, de van pár olyan játékos, aki olyan hibákat vét, mind védekezésben, mind támadásban, amit nem bírunk el. Két óriási potyagólt kaptunk, pedig az Iváncsa elleni meccs előtt fontos lett volna a győzelem. A fiataloknak is többet kell beletenniük, ugyanis a felnőtt futballban minden momentum döntő, lásd a kilencvennegyedik percet.

 

Kanta József: – Kiegyenlített mérkőzés volt, melynek első félidejében jó pár labdaszerzésünk volt, de a pontatlanságok miatt ezekből nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Összességében jól játszottunk, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A második félidőben, a vezetés után a kiállítás megváltoztatta a meccset, majd egyből gólt kaptunk, ami megfogta a fiatal csapatomat, amely végig küzdött és ezért megérdemelte az egy pontot. Ez egy remek tanulómérkőzés volt a fiataloknak, hiszen megtapasztalhatták, hogy mindig száz százalékot kell kiadniuk magukból.

 

MTK Budapest II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (0–0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 60 néző. V.: Takács Á. (Sztányi T., Kovács Z.).
MTK Budapest II.: Balázs J. – Stumpf, Farkas M. (Antal D., a 88. percben), Molnár K., Kwadwo – Miknyóczki, Herczeg, Bene, Hegedűs T. (Ebot, a 88. percben) – Földi (Vas M., az 59. percben), Kenesei (Béres, a 63. percben). Vezetőedző: Kanta József.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál, Heil, Harsányi, Pusztai – A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, a 63. percben), Szederkényi – Ekker, Hampuk, Bíró D. – Babinszky. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Kenesei (az 50. percben), Miknyóczki (a 94. percben), illetve Szederkényi (a 62. percben), Heil (a 86. percben).
Kiállítva: Molnár K. (a 61. percben).
Sárga lap: Molnár K. (az 55. percben), Béres (a 91. percben), illetve A. Mazzonetto (a 41. percben), Heil (a 75. percben).