Kovács Zoltán a jövő héten dönt, Boris Gujic németországi próbajátékra utazik, Milinte távozik, Zahoreczcel még tárgyalnak, Korhutot pedig egy hétre visszarendelte a Debrecen. Friss hírek a Rákóczi első tréningjét követően Temesvári Ivántól.

Kovács Zoltán autója a Rákóczi-stadion parkolójában állt péntek délután, a klubházba belépve pedig mindjárt a kapussal találkoztunk össze. Hogy mindez miért ilyen érdekes? Egyes internetes hírforrások szerint péntek délelőtt olyan hírek keltek szárnyra, hogy a Rákóczi kapusa a kézjegyével ellátott szerződést küldött vissza a ciprusi Arisz Limassolnak. – Én is meglepetten olvastam ezt a hírt, amiből annyi igaz, hogy valóban visszaküldtem a szerződést, de nem aláírva – mondta Kovács Zoltán. – A sorsom még nem dőlt el, de nem szeretném sokáig húzni a dolgot. Reményeim szerint a jövő héten eldől, hogy mi lesz velem, hiszen senkinek nem jó ez a bizonytalanság.

– Rövid volt a szünet, de azért egy egyhetes nyaralást sikerült beiktatni, így elmondhatom, hogy kipihenten várom a felkészülést, az edzéseket – fogalmazott az öltözőből kilépő, Bank István. 
A győri szezonzáró bajnokin vállsérülést szenvedő Balázs Benjámin is felépült, akinek elmondása szerint – a balatonlellei Pusztai Lászlónak is kedveskedve – ebben a lellei Napfény strand vize is sokat segített… 
Komolyra fordítva a szót szinte mindenki megérkezett a kezdésre, Sisa Tibor pedig röviden vázolta a közeljövő feladatait. – Mint mindig most is felméréssel kezdünk, aztán a jövő héttől – Pünkösd hétfőt leszámítva – napi két edzéssel folytatjuk a munkát – mondta a Rákóczi vezetőedzője. – A tréningek mellett pedig öt edző- és négy begyakorló mérkőzést tervezünk. 
A játékoskeret, mint minden átigazolási szezonban, nyilván ezúttal is változik majd. Idővel érkezők is lesznek, ám távozóról már most is beszámolhatunk. – Milinte Árpádnak lejár a szerződése, s közösen átbeszélve a dolgokat úgy döntöttünk, hogy nem hosszabbítjuk meg ezt a megállapodást – tájékoztatott Illés János, a Rákóczi ügyvezető-elnöke. – Kapust minden bizonnyal kell majd igazolnunk, ráadásul Kovács Zoltán a jelenlegi fizetésének a két és félszeresét kéri. A szintén lejáró szerződésű Zahorecz Krisztiánnal pedig a jövő héten ülünk le egyeztetni.

Mint ismert az elmúlt szezon hajrájában több, azt megelőzően kulcsembernek számító játékos is kimaradt egy-egy élvonalbeli bajnoki keretből#!# Boris Gujics és Máté Péter is az NB III-as csapatban lépett pályára a szünet előtti fordulóban, míg Oláh Lórántot ebben sérülés akadályozta meg. Illés János az említett három labdarúgóról is nyilatkozott. – Élő szerződéssel rendelkező játékosokról van szó – mondta az ügyvezető-elnök. – Oláh Lóránt rehabilitációs edzéseket végez, Boris Gujic a klub engedélyével hétfőn Németországba utazik, ahol egy másodosztályú csapatnál vesz részt próbajátékon, míg Máté Péter a Bonyhád elleni NB III-as szezonzáró bajnokin játszott.

Illés János elmondta még, hogy bal lábas védőt és két középpályást is igazolnának, míg Korhut Mihályt egy hétre visszarendelte a Debrecen. 
Egyelőre tehát itt tartunk. Ahogy Sisa Tibor is említette természetesen edzőmeccsekkel is készül a csapat a július 15-én rajtoló bajnokságra, a tervek szerint pedig az első találkozót június 25-én, Zágrábban játsszák a zöld-fehérek, amikor is a horvát NK Lucko ellen lépnek pályára Hegedűs Dávidék.

Temesvári Iván