A gólnélküli első félidőt követően végül kettő-kettes döntetlent játszottak labdarúgóink az utolsó felkészülési mérkőzésükön a szintén NB III.-as Paksi FC második csapata ellen.

 

A nyolcadik, s egyben utolsó felkészülési mérkőzését vívta az NB III. Nyugati csoportjára készülő együttesünk, amely egy szintén harmadik ligás, de a Közép csoportban érdekelt Paksi FC II. gárdáját fogadta a Puskin utcai edzőközpontban. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf a kezdőbe nevezte a héten az U19-es válogatottal Izraelben szereplő Heil Mátét, de egy új arc, a Puskás Akadémia utánpótlás válogatott labdarúgója, Perfetto Gabriel is itt kapott helyet. A találkozót csapatunk kezdte jobban, az első negyed órán belül Harsányi Dániel és Kálmán Szilárd előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, de mindegyik kísérlet elkerülte a kaput. A folytatásban is csapatunk dominált, amely előtt több kisebb gólszerzési lehetőség is kialakult, de az első gól a második játékrészig váratott magára.

A fordulást követően azonban a játékban egyre jobban javuló vendégek szereztek vezetést, ugyanis egy kiugratást követően a csereként pályára lépő Ulbert Renátó került helyzetbe, s kilőtte a jobb alsót (0–1). Négy percet kellett azonban csak várni az egyenlítésre: Mayer Máté lépett el a védőjétől, majd a kapus mellett is elhúzta a labdát, s önzetlenül passzolt az érkező Kálmán Szilárd elé, aki két méterről az üres kapuba vágta a labdát (1–1). A folytatásban könnyedén megszerezhettük volna vezetést, hiszen előbb Bíró Dominik került ziccerbe, de három méterről fölé lőtt, majd egy szép támadás végén Hampuk Ádám közeli lövésénél mutatott be bravúrt Balázs József kapus. A hajrába lépve viszont összejött a fordítás: egy oldalszabadrúgás után Heil Máté öt méterről fejelt a kapu bal oldalába (2–1). Azonban akárcsak a paksi, a kaposvári vezető gól után is gyorsan jött az egyenlítés, két perccel később ugyanis Böde Dániel védőjével a nyakán is helyzetbe tudott kerülni, majd tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2–2). Csapatuk így döntetlennel zárta a felkészülési meccsek sorozatát.

 

Horváth Rudolf: – Főként azok a játékosok kaptak szerepet, akiknek úgy ítéltük meg, még kellett ez a mérkőzés. Szerettük volna felmérni a ifjú labdarúgóinkat, hiszen tudtunk, hogy az ellenfelünk is egy fiatalokból álló csapat. A mérkőzést döntően irányítottuk, azonban több olyan hibát is elkövettünk, ami jellemző volt ránk az őszi szezon folyamán, de szerencsére olyan jelek is voltak, amik bizonyították, hogy lehet majd számítani a fiatalokra. A fejlődési folyamatukhoz hozzátartozik még, hogy egy-egy jó megoldást, sokszor érthetetlen hibák következnek. A vezetésünk után saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, ebből a tanulnunk kell.

 

Kindl István: – Az első, kaposvári elleni meccsünkhöz képes már sokkal jobb arcát mutatta a csapat, sokkal szervezettebben futballoztunk. Hasznos edzőmeccsen vagyunk túl egy jól felkészített, szervezett csapat ellen, amely nehézzé tette számunkra a találkozót. A játékosaim teljesítményével az első húsz percet leszámítva elégedett vagyok.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. 2–2 (0–0)

Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 60 néző. V.: Cservölgyi.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. (Horváth F., a 63. percben) – Borbély Á., Heil, Harsányi, Böndi (Kis-Fónai, a 63. percben) – Perfetto (Ekker, az 55. percben), Szederkényi, Pintér M., Kálmán Sz. (Bíró D., az 55. percben) – Mayer Máté (Teretyényi, a 77. percben), Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Paksi FC II.: Balázs J. – Osztermajer, Papp Z., Gregor, Görög – Horváth K., Vancsa, Nagy M., Raffael – Böde, Ribár. Csereként pályára lépett: Kovács F., Ulbert, Ignácz, Tóth K., Skripek, Ádám D., Palóka. Vezetőedző: Kindl István.

Gólszerzők: Kálmán Sz. (az 55. percben), Heil (82. percben), illetve Ulbert (az 51. percben), Böde (a 84. percben).

Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. edzőmérkőzés