Batizi-Pócsi Balázs és Kálmán Szilárd, azaz két próbajátékos találatával nyerte meg idei második felkészülési mérkőzését csapatunk, amely a Szekszárdi UFC ellen lépett pályára.

 

Ragyogó napsütésben fogadta a Cseri úti sportcentrumban az NB III. Közép csoportjában érdekelt Szekszárdi UFC gárdáját együttesünk, melyben jobbára a fiatalok kaptak játéklehetőséget az első játékrészben. A pörgős, jó ütemű első negyed óra után a vendégek előtt alakult ki az első igazán nagy lehetőség, azonban Ipacs Péter hatalmas bravúrral ütötte ki Péter Antal közeli fejesét, amely a kapu bal oldalába tartott. Bő tíz perc elteltével a csapatunk egy szép akció végén alakította ki az első nagy lehetőségét, amely végén Kovács Lajos kevéssel lőtt a bal kapufa mellé. A játékrész hajrájában felpörgette a találkozót együttesünk, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, míg az ellenfél két kontrát is lövéssel fejezett be. Előbb Budai Dávid lapos lövésénél, majd Béla Dániel szabadrúgásánál is Ipacs Péter mutatott be újabb nagy védéseket.

A szünetben akárcsak a Csákvár ellen, ezúttal is sort cserélt csapatunk. A második félidő első perceiben több ígéretes szekszárdi lehetőség is kihasználatlan maradt, pontosabban Pogacsics Krisztián védett nagyokat, majd ezt követően csapatunk átvette a találkozó irányítását. A labdabirtoklási fölény egyértelmű volt, de ami még ennél is fontosabb megérkezett az idei év első gólja is. Kondor Kristóf passzát követően Mayer Milán középről lőtt kapura, lövésébe még beleért Batizi-Pócsi Balázs, amely így védhetetlen volt Pomozi Zoltán kapus számára. Öt perc múlva azonban újra döntetlenről folytatódhatott a találkozó, hiszen egy kontra végén Aszalós András belsőzött a kapu bal oldalába. Csapatunk azonban nem vett vissza, s az utolsó percekben egy igen szép találattal megnyerte a mérkőzést, Kálmán Szilárd ugyanis húsz méterről, elemi erővel bombázott a kapu jobb oldalába.

 

– Örülünk a győzelemnek, de ez ebben az időszakban másodlagos – fogalmazott Mayer Milán, csapatunk támadója. – A felkészülés első hetét zártuk le ezzel a mérkőzéssel. Úgy gondolom, hogy igen kemény munkát végzünk a napi két edzésen. Tudjuk, hogy a játékon van még mit csiszolni. Sok edzés és meccs vár még ránk a bajnoki rajtig, ahol nagyon bízom abban, hogy megmutatkozik a munkánk eredménye.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 2–1 (0–0)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum. V.: Balikó.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Ipacs – Kaszás (Palkovics, 15. p.), Szederkényi, Lakatos G., Laczkó – Országh, Grabarics – János N. (Kovács L., 15. p.), Orsós T., Jancsó (János N., 19. p.) – Eleven. II. félidő: Pogacsics – Zólyomi, Harsányi, Gál, Borbély Á. – Mayer M., Kálmán Sz. – Kondor, Pintér N., Sinkovics – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Szekszárdi UFC: Pomozi (Bognár Zs., 70. p.) – Tratnyek, Arena, Füredi – Rácz F. (Fekete M., a szünetben), Budai (Aszalós, a szünetben), Rácz Á., Lékó (Gulyás, 70. p.), Béla D. (Tóth D., 59. p.) – Horog, Péter A. (Juhász L., a szünetben). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Batizi-Pócsi (a 72. percben), Kálmán Sz. (a 85. percben), illetve Aszalós (a 77. percben).