Az elmúlt időszak döntetlenjei után Szlovéniában nyert előkészületi mérkőzést együttesünk. A fiúk a harmadosztályú NK Hotiza otthonában győztek 2-1-re Kollega és Kozics góljaival, és a látottak alapján a nagyobb különbségű siker sem lett volna meglepő. 

Csapatunk győzelmi célokkal lépett pályára újabb edzőmeccsén, és az első félidőben, Kollega fejesével sikerült megszerezni a vezetést. A Rákóczi a szünet után növelte az előnyt, miután Kozics egyéni akció végén, két védőt is kicselezve, 13 méterről a kapuba talált. A folytatásban Hampuk büntetőt hibázott, az időnként durván futballozó házigazda pedig szépíteni tudott.

Újabb próbajátékos mutatkozott be együttesünkben#!# a jobb oldali védő Bagó Patrik a Paks II. gárdájától érkezett, és ezen a találkozón tesztelte a szakmai stáb. 
NK Hotiza – Kaposvári Rákóczi 1-2 (0-1)
Rákóczi#!# Somodi – Bagó, Lakatos, Havas, Hadaró – Pintér A., Nagy K. – Kollega, Jovánczai, Házi B. – Hujber. Csere#!# Gyenes – Vadas, Havas, Petrók, Müllerlei – Márton, Godzsajev – Bagó, Zsivóczky, Kozics – Hampuk. Vezetőedző#!# Házi László
Gólszerzőink#!# Kollega, Kozics
Házi László#!# – Ma a győzelem volt a célunk, és örülök, hogy a srácok megvalósították, amit kértem tőlük. Az eredmény nem tükrözi hűen a látottakat, lényegében mindenben a szlovének fölé nőttünk a pályán. Sok helyzetet kidolgoztunk, de ki is hagytunk, szerintem a négygólos különbség lett volna a reális. Sok minden visszaköszönt az elvégzett munkából, de sajnos ismét olyan gólt kaptunk, amit nem lett volna szabad.
Csapatunk szombaton 11 órakor, a városi sportcsarnok mögötti pályán, a Nagykanizsa ellen játssza majd újabb előkészületi mérkőzését.