Hajtós, jó iramú, sok párharcot hozó edzőmeccset vívtuk az NB II.-re készülő PMFC ellen.

 

A másodosztályú PMFC ellen vívtuk első hazai felkészülési mérkőzésünket, melyre a Cseri úti sportcentrumban került sor szerda délelőtt. A nagy nyári meleg, illetve a terhelés ellenére az iramra nem lehetett panasz az első játékrészben, melynek első helyzete a pécsiek előtt adódott, miután egy kontra végén Szabó Máté kapott jó átadást, de közeli lövését bravúrral védte Horváth Fábián. Válaszként Hampuk Ádám szabadrúgásból vette célba Helesfay Donát kapuját, de utóbbi nyerte kettejük párharcot, hiszen kitolta a jobb felsőből a labdát. Az első játékrészben bár a magasabb osztályban szereplő pécsiek próbáltak irányítani, de a letámadásaink több ízben is zavart okozta a vendégek védelmében, s ebből adódtak lehetőségeink is a kapu előtt.

A második játékrészre a pécsiek teljes sort cseréltek, s a nálunk nevelkedő Hadaró Valentin is pályára lépett náluk. Az iramra ekkor sem lehetett panasz, de érződött, hogy sok edzés van a játékosok lábában. Az utolsó perceket viszont labdarúgóink bírták jobban, próbáltak minél nagyobb nyomást helyezni a Pécsre, helyzeteink is adódtak, de ezeket nem tudtuk végül gólra váltani.

 

Horváth Rudolf: – Egy szervezett, kevés gólt kapó együttes ellen is tudtunk irányítani, hiszen inkább a Pécs térfelén zajlott a játék, a kapunk előtt kevés veszély alakult ki, a meccs elején volt csak egy-két kontrája az ellenfélnek. Meglepően sok párharcot nyertünk a magasabb osztályban szereplő PMFC ellen. A folytatásban a támadóharmadban kell növelnünk a hatékonyságot, ezt kell többet gyakorolnunk, mert sok olyan lehetőségünk adódott, amiből rosszul jöttünk ki.

 

Weitner Ádám: – A hathetes felkészülésünk harmadik hetében vagyunk, a játékosok most kapják a legnagyobb terhelést, ez látszott is rajtuk, hiszen fásultan, enerváltan futballoztak, de végig küzdöttek. A célunk az volt, hogy meccsterhelést megkapják, sok technikai hiba volt, de a finomhangolás az elkövetkezendő hetek feladata lesz.

 

Kaposvári Rákóczi FC–PMFC 0–0

Kaposvár, Cseri út, 160 néző. V.: Bana.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler D., a szünetben) – Ekker (Balogh B., az 58. percben), Heil, Harsányi, Pusztai (Magyar M., a 72. percben) – Gál (A., Mazzonetto, a szünetben), Horváth B. (Szederkényi, a szünetben) – Babinszky (Lajkó, a 65. percben (Ipolyi-Várkonyi, a 85. percben)), Pintér M. (Kis-Fónai, a 65. percben), N. Mazzonetto (Bíró D., a szünetben) – Hampuk (Böndi, az 58. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

PMFC I. félidő: Helesfay – Varga B., Miklós P., Takács Zs., Majnovics – Vas B., Terbe, Bachesz, Szabó M. – Bukovics, Harsányi I. II. félidő: Varasdi – Svedyuk, Fodor F., Rácz L., Pejovic, Hadaró (Varga B., a 78. percben) – Szeles, Kártik, Pintér D. – Gera Z., Tóth-Gábor (Orbán K., a 70. percben). Vezetőedző: Weitner Ádám.