Két lejátszott Ligakupa találkozó után, szerdán egy döntetlennel megkezdődött a Győr-Kaposvár sorozat. A Magyar Kupa mérkőzés „odavágóján”, 1-1-es iksz lett a végeredmény. Talán, nem lőjük le már a poént, ha azt is eláruljuk#!# ugyanaz a két csatár szerezte a gólokat szombaton is, a Soproni Ligában, mint hét közben. Sőt, még ugyanabba a kapuba lőtték, ugyanolyan sorrendben is.

A látványos, ám kissé nyomasztó ETO Park lelátóin, nagyon kevesen foglaltak helyet. Meglehetősen hangulattalan volt az egész, bár az U20-as győri hősök ünneplésével próbálták megadni az alaphangot a hazai szervezők.
Prukner László együttese papíron, mármint a mutatók alapján, eleve esélytelennek tűnt. A kaposvári vezetőedző azonban mindig is képes volt arra, hogy az erőviszonyokat a jól megválasztott taktikával kiegyenlítse.
Ezúttal a védelemben nem volt különösebb meglepetés, középre visszakerült az Újpest meccset betegség miatt kihagyó Petrók Viktor.
A középpálya úgy változott, hogy Szrdan Sztanics egy sorral előrébb került, Nemanja Nikolics ékpárjának.
Győri rohamokkal indult az első játékrész#!# Aleksidze 18-ról mellé lőtt, már az első percben. Aztán szépen mentett Zahorecz Krisztián a 4. percben, amikor Koltai 15 méteres lövését hárította.
6. perc#!# Sztanics balról, egy szép csel után játszott laposan középre Nikolicshoz, de a védők el tudták vinni a labdát a csatár elől.
A 10. percben nagyon szép hazai akció végén, a baloldali kapufánál álló Koltai passzolt a hálóba, ám természetesen les miatt érvénytelen lett a találat.
Egy perccel később, Kink a baloldalon cselezte ki a védőket, majd lőtt 8 méterről, de Milinte Árpád a jobb alsó előtt megfogta a labdát.
A 14. percben, egy klasszikus kontrából megszerezte a vezetést a Rákóczi! Borisz Gujics, még a saját térfeléről indította nagyszerűen Nikolicsot. A támadó vezette két védő között, akiket lehagyott, majd 11 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1. Úgy tűnik, Niko végre megtalálta azt a bizonyos góllövő cipőt, hiszen az Újpestnek lőtt duplája után, a hétközi MK meccsen is gólt szerzett, s már befogta a góllövő listán Zahoreczet. A Győr egyébként nagyon kitámadott, így nyílt lehetőség az ellencsapásra.
Megfogta a hazaiakat a bekapott gól, s bár továbbra is többet birtokolták a labdát, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.
A 24. percben Aleksidze ijesztgetett 20 méterről, lövését Milinte ölre vette. Majd, Kink lőhetett szabadrúgást 22-ről, Milinte ezúttal a bal felsőből ütötte ki a labdát, a levegőben úszva. Aztán ismét a kaposvári portás jött#!# a kapujából kifutva, vetődve tisztázott.
Tulajdonképpen Tarmo Kink okozott állandó fejfájást a kaposváriaknak, egyszerűen nem tudták szerelni az észt játékost. Kovácsevics Róbert be is sárgult, mert buktatta a szőke fiút. Prukner előzetesen felhívta a figyelmet Kinkre, s amikor végre „ráálltak” a vendég védők, középpályások, gyakorlatilag megszűnt a Győr szélsőjátéka. Közben azért Grúz Tamásnak kellett a 35. percben a kapu torkából szögletre fejelnie a labdát.
A hazaiak vezetőedzője, éppen széleken vezetendő támadások miatt, már a 38. percben cserét határozott#!# Koltai helyére Tokodyt küldte.
A 41. percben Gujics kissé jobbról, 19 méteres szabadrúgásból az oldalháló tetejére lőtte a labdát.
Lehet mondani, hogy a Rákóczi azt játszotta az első 45 percben, amit elvben egy vendég együttesnek kell, az esélyesebb otthonában. Ami egy kissé levont ebből a teljesítményből, az a rengeteg elpasszolt, vonalon kiengedett labda.
Azt lehetett várni, hogy a Győr majd nekiesik a Prukner csapatnak a folytatásban. Szó, ami szó#!# a hátralévő időben a hazaiak támadtak rengeteget, de annyira elképzelés nélkül játszottak, hogy komolyabb helyzetük, főleg kidolgozva, nem is akadt!
A 48. percben Nikolics lőhetett 20-ról szabadot, de a labda 20 centivel a bal felső felett szállt ki.
Három perc múlva Tokody fejelhetett közelről, de gyengén Milinte kezébe bólintott 10 méterről.
Az 54. percben kis híján elpasszolták a labdát a győriek saját 16-osukon belül, de a fiatal Balázs Benjámin nem tudta éles szögből kapura küldeni a játékszert.
Az 55. percben Gujics helyére Szepessy Róbert került.
A győri nyomás ellenszereként, a Rákóczi gyors kontrákkal operált, ha éppen nem ajándékozták oda az ellenfélnek a labdát. Nikolics kétszer is meglódult, s a második alkalommal az 57. percben balról, a felfutó Kovácsesvics elé játszott laposan, a középpályás azonban a 16-os vonaláról jócskán mellé durrantott.
A legizgalmasabb pillanat a vendégek számára a 63. percben jött el, amikor Sztanisics baloldali beadását, Nicorec 7 méterről stukkolta a kaposvári kapu mellé.
A 74. percben a hasfalát fájlaló Nikolics helyére Szlobodan Markovicsot állította be Prukner. A két fiatal támadó, aztán megpróbált zavart kelteni a házigazdák védelmében, de igen kevés sikerrel.
A Győr ment, mendegélt előre, de elgondolást, alig lehetett felfedezni a csapat játékában. Inkább az olyan egyéni akciók jelentettek némi pulzusemelkedést, mint Aleksidze kapura fordulása, amit Maróti Béla mentett a 86. percben. Volt még egy Fehér fejes is egy perc múlva, ami mellészállt.
A 87. percben Sztanics igen furcsa sárga lapot kapott#!# szabadrúgáshoz készült a felezővonalnál, amikor jelezte az asszisztens, hogy csere lesz, s éppen a szerb fiút hozza le Prukner. Otthagyta a labdát Sztanics, aki ezért „az időhúzásért” megkapta a lapot. Emiatt aztán a legvehemensebben Házi László, a Rákóczi kapusedzője tiltakozott – joggal – akit aztán Prukner ölelt át, s ültetett vissza a kispadra. Meg kell, mondjuk, hogy ez a reklamálás meg sem közelítette a győri vezetőedző egészmeccses produkcióját#!# egy erélyesebb bíró, már viszonylag hamar a lelátóra száműzte volna az örökösen kiabáló, tiltakozó Pintér Attilát…
89. perc#!# a hazaiak dicséretére legyen mondva, nem adták fel a dolgot, s Aleksidze, a Brnovicstól balról kapott labdát átemelte védőjén, majd 9 méterről ballal, a bal alsóba lőtt. 1-1. Érett már az egyenlítés, hiszen a Rákóczi egy ideje csakis védekezett, céltalanul elrúgták a nehezen megszerzett labdákat a rutinos játékosok is. Talán Balázs Beni volt az, akinek volt mersze levenni néhányszor, s emberhez próbálta tenni a játékszert. Milinte nagyon rutinosan – jó néhány másodpercet nyerve vele – hosszan készülődött minden kirúgáshoz, les miatti szabadrúgáshoz, csak sajnos rendszerint az ellenfélhez küldte a labdát. A középpályások felett rendszeresen átszállt a labda, így alig akadt esély az alkalmi csatársor megjátszására. Pillanatokig sem tudta megtartani a labdát a Rákóczi, így azt is lehet mondani, hogy törvényszerű volt a győri gól.
Ha kissé szomorkásan is, de ezzel nagyjából egyetértett a szakmai stáb a lefújás után, az öltözőfolyosón. Illés János ügyvezető elnök, hamiskás mosollyal „vigasztalta” Pruknert, hogy sebaj, majd a Kecskemét ellen lesz meg a győzelem, amit már Győrött begyűjthetett volna a gárda.
Előtte azonban a továbbjutást eldöntő fontos meccs szerdán a Magyar Kupában#!# a Rákóczi Stadionban ismét az ETO lesz ellenfél…

Győri ETO FC – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-1)
ETO Park, 2000 néző.
Vezette#!# Farkas Ádám, 7. Elég sokat tévedett mind a két fél kárára. A hazaiak szerint, miatta sem nyert a csapatuk…
Rákóczi#!# Milinte 6 – Grúz 5, Petrók 5, Zahorecz 6 – Kovácsevics 5, Maróti 5, Gujics 6 (Szepessy 5, 55. p.), Balázs B.5 , Junior 5 – Nikolics 6, (Markovics -, 73. p.), Sztanics 5 (Hegedűs D. -, 87.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Sárga lap#!# Babics (18.), Kovácsevics (28.), Stanisics (65.), Dinjar (78.), Markovics (80.), Fehér Z. (85.), Stanics (88.)

Prukner László#!# – Kiderült a meccsen, hogy a döntetlenért, ugyanúgy meg kell dolgozni, mint a győzelemért. Ikszre, eleve nem lehet játszani. Egy hét alatt ez volt a harmadik komoly, nehéz meccsünk. Mezőnyfölényben játszott a Győr, de ennek ellenére az előre való játékban, pontosabbnak kellett volna lennünk. Az vesse ránk az első követ, aki hasonló helyzetben nem így próbált volna játszani.

Csorba András