Megszületett a Rákóczi első tavaszi győzelme! Csapatunk az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Mezőkövesdet látta vendégül, és Coroian nagy góljával szereztük meg az értékes három pontot. A sikernek köszönhetően tovább folytatódhat a harc a bennmaradásért.

Játékosaink a múlt heti, Paks elleni, kilátástalan döntetlen után nagy erőkkel vetették bele magukat a küzdelembe. Igyekeztek helyzeteket kialakítani, és bátran próbálkoztak lövésekkel is. A 3. percben Balázs B. vette célba a vendégek kapuját, de nem járt sikerrel, három perccel később Harsányi adta be középre a labdát, Antal védett. A 8. percben Kink lövése után Horváth kapus ütötte szögletre a labdát. A sarokrúgás után Balázs B. fejelt 7 méterről fölé. A 15. percben Kiss M. lőtt 16 méterről a kaposvári kapu mellé, három perc múlva pedig Coroian durrantott 20 méterről, középről fölé. 
A 20. percben nagy hazai lehetőség maradt kihasználatlanul#!# Firtulescu tette balról középre a labdát, de a kapu torkában ketten is lemaradtak a csatlakozásról. A 39. percben Diallo vette át a labdát, majd ballal a kapu mellé-fölé lőtt 11 méterről. A 43. percben óriási helyzet maradt ki#!# Firtulescu az alapvonalig küzdötte magát, és amikor visszatette a labdát, Horváth kapus nagyszerűen avatkozott közbe.

Nagyszerűen indult a második félidő, az 50. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Okuka tört be jobbról a tizenhatoson belül, a beadást Horváth kapus kiütötte, Coroian pedig 11 méterről, ballal a jobb felső sarokba bombázott. 1-0.
Az 56. percben, bal oldali beadás után Gévay került százszázalékos ziccerbe, de két méterre a kaputól, hihetetlen módon elpattant tőle a labda. Egy percre rá Menougong lőtt 5 méterről a kapuba, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A 64. percben Firtulescu lövését védte Horváth kapus. 
A 80. percben Vermes vágta fel a tizenhatos vonala előtt a kitörő Balázst, villant a piros lap, miután a vendégek játékosa nagy nehezen feltápászkodott a földről. Firtulescu végezte el a szabadrúgást, Horváth kapus szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után csak nehezen szabadítottak fel a kövesdiek. A 85. percben Coroian lőtt hatalmas kapufát, a másik oldalon pedig Rajczi célzott pontatlanul. A 89. percben Bank István lépett hosszú idő után újra a pályára, és a végén ő is együtt ünnepelhette a sikert a pályán a társakkal.

Megszületett a nagyon várt győzelem, csapatunk belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba.
Kaposvári Rákóczi FC – Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző. V.#!# Szabó Zs.
Rákóczi FC#!# Antal – Okuka, Mbemba, Badis, Mulemo – Coroian, Diallo – Florean, Balázs B., Firtulescu (Murai, 92. p.) – Kink (Bank, 89. p.). Vezetőedző#!# Selymes Tibor.
Mezőkövesd#!# Horváth T. – Vermes, Szalai V., Gévay, Fótyik (Rajczi, 62. p.)  – Velicky, Hegedűs D. – Kiss M. (Melczer, 71. p.), Bognár, Harsányi – Menougong (Balajti, 79. p.). Vezetőedző#!# Véber György.
Gólszerző#!# Coroian (50. p.).
Sárga lap#!# Diallo (71. p.), Firtulescu (93. p.) illetve Fótyik (52. p.), Harsányi (67. p.), Gévay (73. p.), Rajczi (94. p.).
Piros lap#!# Vermes (81.)