Három ponttal térhettek hazai labdarúgóink a Móri SE stadionjából az NB III. Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.

 

Az újonc, öt forduló alatt csak egy pontot szerző Móri SE stadionjában szólították pályára labdarúgóinkat az NB III. Nyugati csoportjának újabb hétközi fordulójában. Az előjelek alapján együttesünk várhatta kedvezőbben az összecsapást, melynek első perceitől kezdve támadólag lépetek fel játékosaink. Kicsivel több, mint húsz perc kellett ahhoz, hogy igazán veszélyes lehetőségek alakuljanak ki a hazai kapu előtt, de Mayer Milán, Gál Mátyás és Pintér Norbert kísérlete is vagy a blokkban, vagy a kapusban akadt el. A huszonötödik percben azonban semmi sem menthette meg a góltól a Mór. A kaputól harmincöt méterre, kissé jobbról kaptunk szabadrúgást, a labda mögé Kálmán Szilárd állt, aki védhetetlenül lőtte a jobb felső sarokba a forduló gólját (0–1). Csapatunk ezt követően magabiztosan őrizte előnyét a szünetig.

A második félidő elején sem sokat változott a játék, csapatunk némi fölényben futballozva próbálta növelni előnyét. Ez a 65. percben sikerült is. Ekkor Mayer Milán állította le a labdát tizenhatos bal sarkára, majd szépen tekerte azt a kapu jobb oldalába (0–2). A hajrába nőtt tovább előnyünk: Mayer Milán kapott jó átadást, remek csellel hozta magát helyzetbe, majd a kapufára emelte a labdát, a kipattanót pedig Pintér Norbert egy méterről fejelte a hálóba (0–3). A folytatásban akár kiütéses is lehetett volna a siker, azonban a 82. percben egy bal oldali beadás után Bozai Bence fejese kötött ki a jobb alsóban. Ettől a móriak új erőre kaptak, s visszajöttek a meccsbe, helyzeteket is kidolgoztak, de újabb gólt már nem szereztek.

Csapatunk összességében megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

 

Horváth Rudolf: – Egyre szervezettebb, felkészültebb a Mór, látszik, hogy kezdik felvenni az NB III. ritmusát, hazai pályán biztos, hogy sok csapat dolgát megnehezítik majd, ahogy most a miénket is. Játszottunk már jobban, élesebben is, de a vasárnap-szerda ritmus miatt páran fáradtabban mozogtak a pályán, de taktikusak voltunk, a játékosok betartották a taktikai utasításokat. A pontrúgás nagy fegyverünk, vártuk már, hogy elsüljön, ez most megtörtént és ezzel nyertük meg a mérkőzést.

 

Csucsánszky Zoltán: – A Kaposvár jobb játékosokból áll, így egy gyorsabb, labdabiztosabb futballt játszott. Mezőnyben bár fölénk nőtt az ellenfél, de nagy helyzeteket nem tudott kialaktani, azonban egy óriási szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést, ez pedig a javukra billentette a viszonylag kiegyenlített mérkőzést. A második, szintén pontrúgásból születő gól pedig eldöntötte a meccset. Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a Kaposvár dolgát, hiszen a harmadik gól után csak szépíteni tudtunk.

 

Móri SE–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (0–1)

Mór, 110 néző. V.: Juhász B. (Holpár G., Urbán R.).

Móri SE: Meszlényi – Sötét, Kovács K., Tar B. (Fodor M., a 68. percben) – Finta (Erni, a 68. percben), Zsédely (Végvári, a 68. percben), Farkas Cs., Lattenstein (Ferencz B., a 77. percben), Varga B. – Peinlich (Bozai, a szünetben), Balogh L. Vezetőedző: Csucsánszky Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Borbély Á. (Zólyomi, az 55. percben), Pintér M., Grabarics (Horváth B., a 81. percben), Kálmán Sz. (Kocsis B., az 55. percben) – Mayer Milán, Pintér N. (Kovács L., a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Bozai (a 82. percben), illetve Kálmán Sz. (a 25. percben), Mayer Milán (a 63. percben), Pintér N. (a 78. percben).

Sárga lap: Balogh L. (a 61. percben), Kovács K. (a 62. percben), Varga B. (a 76. percben), illetve Ekker (az 54. percben), Gál (a 60. percben).