Három góllal nyerte a harmadik felkészülési mérkőzésén csapatunk a Paksi FC II. ellen.

Az NB III. Közép csoportjában szereplő Paksi FC második számú csapata ellen folytattuk az edzőmérkőzések sorozatát. A találkozó első perceiben a tolnai fiatalok előtt adódott két gólszerzési lehetőség, azonban már a tizedik percben megszereztük a vezetést, miután egy kipattanó labdára Borbély Ákos csapott le elsőként és nyolc méterről, laposan belsőzött a kapuba (0–1). A félidő derekán könnyedén megduplázhattuk volna az előnyt, azonban Bíró Dominik lekészítése után tíz méterről, kissé jobbról kevéssel a jobb kapufa mellé tekert Borbély Ákos.

A második félidőre a paksiak teljes sort cseréltek, míg csapatunknál maradt a kezdőcsapat, amely gyorsan feltörte a hazaiak védelmét. Két perc elteltével Mayer Máté lőtt a hálóba (0–2). A folytatásban csapatunk uralta a mérkőzést, több kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőséget alakított ki, majd az utolsó percben Szederkényi Ádám közelről belsőzött a bal felsőbe, pontot téve ezzel az edzőmérkőzés végére (0–3).

 

Horváth Rudolf: – Két kemény edzéssel készültünk erre a mérkőzésre, melyen egy fiatal csapattal játszottunk. A második félidőre az ellenfél sort cserélt, így mind a két játékrészben megvolt az ellenállás a részükről, hiszen motiváltan játszottak, sokszor kényszerítettek minket nagy erőbedobásra. Jobbára azokat a játékosokat küldtük pályára, akik a fiatalabb generációt képviselik. A győzelem, illetve az, hogy nem kaptunk gól önbizalmat ad a folytatásra.

 

Kindl István: – Minden felkészülési időszak első edzőmérkőzése nagyon gyötrelmes, olyan, mintha nulláról kéne kezdenünk mindent. Biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzésen már egy másik arcunkat mutatjuk, bár a találkozó elejével nem volt gond, előttünk adódott az első ziccer, de egy bután elvégzett bedobás után megszerezte a vezetést a Kaposvár. Mezőnyben az ellenfél birtokolta többet a labdát, de nem is akartunk magasan védekezni. A tervünk az volt, hogy a labdaszerzések után kontrázunk, ebből voltak is lehetőségeink az első félidőben. A másodikban egy még fiatalabb csapattal játszottunk, de ők sem nyújtottak jobb teljesítményt, mint az első félidei. Sok mindent kell még tanulnunk.

 

Paksi FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–1)

Paks, 50 néző. V.: Farkas R.

Paksi FC II., I. félidő: Kovács F.– Görög, Osztermájer, Vancsa, Gregor – Heisler, Ignácz, Máté Cs., Zoltán R. – Ulbert, Böde. II. félidő: Herman – Skripek, Ádám D., Papp Z., Szécsi P. – Nagy M., Héringer, Tóth K., Ribár – Palóka, Szabó A. Vezetőedző: Kindl István.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler (Horváth F., a 70. percben) – Zólyomi (Kálmán Sz., a 72. percben), Heil, Böndi, Sipos B. (Kis-Fónai, a 70. percben) – Borbély Á., Pintér M., Kocsis B. (Horváth B., az 59. percben), Szederkényi – Mayer Máté, Bíró D. (Ekker, a 72. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Borbély Á. (a 10. percben), Mayer Máté (a 47. percben), Szederkényi (a 90. percben).