Fiatal belső védőnk, Harsányi Dániel duplájával vertük a Gyirmót FC Győr második csapatát az NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában.

 

A korai indulás és a hosszú út ellenére azért utaztak labdarúgóink Gyirmótra, hogy elhozzák a három pontot. Ennek érdekében vezetőedzőnk, Horváth Rudolf – aki korábban tíz évig erősítette játékosként a Gyirmót első csapatát – négy helyen változtatott az Érd elleni kezdőn. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Ipacs Péternek már a második percben védenie kellett, de közel tíz perc elteltével már csapatunk kezdte uralni a mérkőzést. A mezőnyfölényünk az első játékrész derekán, egy pontrúgás után góllá is érett: Pintér Norbert, ível egymás után két szögletet is középre, a másodszorra remekül találta meg Harsányi Dánielt, aki négy méterről fejelt a kapuba (0–1). A szünetig jobbára a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk kevésbe forogtak veszélyben, még akkor is, amikor az utolsó pár percben a gyirmótiak nagy rohamokat indítottak.

A második félidőt remekül kezdtük, s pár perc alatt több ígéretes lehetőséget is kidolgoztunk. A legnagyobbat az 52. percben, amikor Harsányi Dániel készítette le lövésre a labdát Gál Mátyásnak, akinek tízméteres, a kapu jobb oldalába tartó löketét nagy bravúrral védte Kecskés Barnabás kapus. A folytatásban is előttünk adódtak a nagyobbnál-nagyobb helyzetek. Pintér Norbert kétszer is centikre volt a góltól, de előbb egy picit hosszan tolta meg a labdát, hiába jutott túl a kapuson is, másodszor pedig a felső kapufa hárította a szabadrúgását.

A hajrában viszont végre sikerült lezárni a meccset: Böndi Ádám remek beadása Harsányi Dánielt találta meg, aki a kapunak háttal állva, öt méterről csúsztatott a kapu bal oldalába (0–2). Így, főként a második félidőben mutatott játékunknak köszönhetően teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot.

 

Horváth Rudolf: – Folytattuk a remek idegenbeli szereplésünket. Sajnos hazai pályán még mindig nem vagyunk képesek így teljesíteni, ennek valószínűleg pszichés okai vannak. Reméljük, hogy a Gyirmóton mutatott játékkal rukkolunk elő a Mór ellen is, mert a csapat most egyben volt, sorra dolgozta ki a helyzeteket, csak a gólkülönbség volt kérdés. Úgy érzem, az átigazolási szezon óra először rendeztük a sorokat, s talán újra van egy sikeres jövőképünk.

 

Ördög József: – Két ellentétes félidőt láttam, az elsőben mi domináltunk a szél támogatása mellett, a másodikban a Kaposvár. Voltak lehetőségeink, főleg az első játékrészben, de a másodikban több volt az ellenfélnek, amely tudtuk, hogy jó a pontrúgások után, mégis ebből kaptunk gólt. Nagyobb koncentrációval tudtunk volna egy jó eredményt elérni, mert játékban felvettük a versenyt a Kaposvárral.

 

Gyirmót FC Győr II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)

Gyirmót, 150 néző. V.: Molnár R. (Nagy B., Tóth Cs.).

Gyirmót FC Győr: – Kecskés B. – Görcs (Somogyi, a 87. percben), Wágenhoffer, Lányi B., Helembai (Szűcs P., a 82. percben) – Lázár P. – Nagy K., Tarsoly, Bagó, Dán (Babayigit, a 72. percben) – Erdei (Rátonyi, a szünetben). Vezetőedző: Ördög József.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi, Kocsis B., Harsányi, Böndi – Borbély Á. (Pintér M., a 79. percben), Gál, Országh (Kis-Fónai, a 67. percben), Pintér N. (Hampuk, a 79. percben) – Ekker (Szederkényi, a 87. percben), Bíró D. (Mayer Máté, a 87. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Harsányi (a 24. és a 85. percben).

Sárga lap: Lányi B. (az 51. percben), Wágenhoffer (a 71. percben).