Hazatért Horvátországból a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak nyolc napot töltöttek Pulában, és a programban három hasznos előkészületi találkozó is szerepelt. Sisa Tibor vezetőedző szerint a tábor elérte célját, és az együttes tagjai már jó állapotban, motiváltan várják az első tétmérkőzéseket. A Tréner szerint a védelembe és a támadósorba elkelne még egy kis erősítés.

Hamar visszazökkent a hazai valóságba a Rákóczi futballcsapata#!# a szakmai stáb csütörtökön délelőtt már újra műfüvön vezényelt edzést a társaságnak. Az elmúlt nyolc napban kedvezőbbek voltak a körülmények. A csapat három edzőmérkőzést is játszott Horvátországban#!# egyet megnyert, kettő pedig döntetlennel ért véget. 
– Több szempontból is hasznos volt az edzőtábor – mondta honlapunknak Sisa Tibor vezetőedző. – Kimozdultunk a jól megszokott környezetből, a csapategység is erősödött és füves pályán tudtunk edzeni, illetve mérkőzéseket játszani. Előfordult ugyan, hogy nem azt az ellenfelet kaptuk, amelyet szerettük volna, de tudni kell, hogy a legtöbb nagycsapat Ciprus vagy Törökország felé veszi az irányt. Itt is voltak elsőligás együttesek, és tanulságos meccseket vívtunk ellenük. Aki végigedzette az elmúlt időszakot, nagyon jó állapotban van már, ez látszik, érződik, és a felmérések is ezt mutatják. Akiknek van lemaradásuk, reményeim szerint hamar behozzák, és majd meglátjuk, hogyan lehet ezeket a különbségeket a legjobban és a leggyorsabban szinkronba hozni. 
– Hogyan értékeli a játékoskeretben történt változásokat?
– A játékoskeretben ezúttal nem volt akkora mozgás, mint korábban. Az érkezési oldalon eddig csak a szlovák Sedlak és a ghánai Addo szerepel, távozóból viszont ezúttal is akadt bőven. A házi gólkirály Peric és a tehetséges középpályás, Kulcsár pénzért kelt el. Mi nevelőklub vagyunk, ezt tudjuk, én pedig nevelőedzőnek tartom magamat. Jó dolog, hogy elviszik a legjobbjainkat, mert értékelik azt a munkát, amit elvégzünk. Persze jobban örülnénk, ha maradnának, de tudomásul kell venni, hogy valószínűleg csak a játékoseladásokkal tudjuk a többi labdarúgó lehetőségeit biztosítani. Én örülnék neki, ha a támadósorba és a védelembe tudnánk még igazolni egy-egy játékost. 
– A jelenlegi játékoskeretet tekintve adott a további fejlődés lehetősége?
– Mindenképpen. A fiatalok egyre jobb teljesítményt nyújtanak, és vannak olyan játékosaink, akikre már most szemet vetettek máshol, de fontos nekik, hogy itt erősödjenek és itt játsszanak minél több mérkőzést. A nyáron még 33 játékossal dolgoztunk, hiszen itt volt velünk az az öt fiatal is, akik akkor még főként az NB III-as együttesben szerepeltek. Éltek a lehetőséggel, és ma már az első csapat teljes jogú tagjai. Egyébként most már az NB III-as keret külön edz, nincsenek átfedések.