Hazai pályán került hátrányba a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A sérülésektől tizedelt zöld-fehérek a végső győzelemre is esélyes debrecenieket fogadták, és 1-0-s vereséget szenvedtek. A találkozó egyetlen gólját Coulibaly szerezte a 81. percben.

Az első percekben szolid mezőnyjáték folyt a jól előkészített pályán, aztán belemelegedtek a csapatok. A 10. percben Coulibaly talált be a kaposvári kapuba – lesről, egy perccel később Balázs B. szép cselekkel indult meg, majd Safaric elé került a labda, aki 20 méterről lőtt, a léc alá tartó játékszert Novakovic ütötte szögletre. A 12. percben egy felívelt labdát Hegedűs Grumic elé fejelt, aki 4 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Nagy helyzet volt.
A 22. percben Mészáros Norberthez került a labda a kaposvári kapu torkában, de Hajdúch kapus másodjára megkaparintotta a játékszert. Egy percre rá Grumic lőtt jobbról, 12 méterről, Mészáros szorításában, Novakovic védett. Nem sokkal később egymás után három szögletet lőhetett a Loki, aztán felszabadult a kapu.
A 34. percben Safaric végzett el szabadrúgást középről, 30 méterről, a középre tartó labdát Novakovic védte. Öt perc múlva igazi tűzijátékot láthattunk a kaposvári kapu előtt, a végén Coulibaly lövésébe önfeláldozóan vetődött bele Hegedűs, így megúsztuk a gólt. A 41. percben Farkas P. került helyzetbe az ötösön, de a kapunak háttal állva fordulás és lövés helyett inkább oldalra passzolt, így oda lett a lehetőség.
A második félidő első részében egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, mindkét csapat szorgosan próbálkozott, de egy-egy hiba rendre megakasztotta a támadásokat. A 65. percben a csereként beállt Farkas II. B. lépett ki a védők között, a 12 méterről leadott lövést Hajdúch hárította. A 69. percben Grumic szerzett labdát a debreceni térfél közepén, majd 15 méterről, egy védő szorításában gyengén lőtt, és a kapus védett. Két percre rá, szép kaposvári támadás végén Safaric a középen érkező Hegedűshöz passzolt, aki 22 méterről lőtt, Novakovic védett.
Lendületbe jött ezekben a percekben Rákóczi, veszélyes támadásokat vezetett a hazai együttes. A 76. percben Nagy Z. esett el saját térfelén, a szenegáli Bebeto szerzett labdát, aki Harunához passzolt. A kaposvári támadó azonban újabb passz helyett lőtt, a labda egy debreceni védőről pattant vissza a mezőnybe.
A 81. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Nagy Z. adta be jobbról a labdát, a középen érkező Coulibaly 7 méterről a kapu közepébe továbbított. 0-1.
A 85. percben Graszl megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

A visszavágót március 13-án játsszák Debrecenben.

Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)

Kaposvár, 1000 néző. V.#!# Németh Á.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Farkas P. (Haruna, 50.), Zsók, Graszl, Jánvári – Horváth T., Hegedűs – Katona, Safaric (Kovács O., 82.), Balázs B. – Grumic (Bebeto, 70.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
DVSC#!# Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály P., Selim, Varga J., Yannick (Rezes, 62.) – Kulcsár T. (Farkas II. B., 62.), Coulibaly (S. Nikolic, 84.). Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Gólszerző#!# Coulibaly (81.)
Sárga lap#!# Grumic (29.), Graszl (61., 85.), illetve Varga J. (39.), Simac (67.)
Piros lap#!# Graszl (85.)
Sisa Tibor#!# – Szűkös keretünk nyolc játékos hiányát nehezen tudja megoldani. Akik pályán voltak, becsülettel küzdöttek a teljes kerettel felálló Debrecennel szemben. A döntetlent igazságosabbnak tartottam volna, de sajnos mi kihagytuk a lehetőségeinket, a DVSC pedig egyszer betalált.