Hétgólos, magabiztos sikert értünk el a Balatonlelle SE elleni edzőmérkőzésen.

Az ötödik téli felkészülési találkozónkat a Somogy vármegye egyet vezető Balatonlelle SE ellen vívtuk a Puskin utcai edzőközpontban, füves pályán. Az első percekben még kiegyenlítettebb volt a játék, de fokozatosan az ellenfél fölé kerültünk, s elkezdődött a gólzápor. A félidő derekához érve Ekker Milán középre gurítását követően Babinszky Bence egy méterről pofozta a kapuba a labdát (1–0), majd az előkészítés után már a befejezésben jeleskedett Ekker Milán, s megduplázta az előnyünket (2–0). Az újabb gólra újabb két percet kellett csak várni, Horváth Balázs egy lefordulás után ugratta ki Babinszky Bencét, aki lefutotta emberét, s jobb külsővel lőtt a jobb alsóba (3–0), majd Hampuk Ádám végzett el gyorsan egy szabadrúgást, a lellei védők még szinte meg sem fordultak, mire Babinszky Bence már a harmadik találatát lőtte (4–0). A szünet előtt, egy szöglet után pedig Horváth Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé (5–0).

A második félidőre Székely Tibor több helyen változtatott, a Balatonlelle pedig folyamatosan cserélt, a játék pedig kissé akadozottabbá vált. A fölényünk azonban így is megmaradt és újabb gólok is érkeztek. A hajrá előtt Ekker Milán volt újra eredményes egy kipattanó után (6–0), majd Babinszky Bence állította meg a végeredményt (7–0), így egy újabb sikeres felkészülési találkozóm vagyunk túl.

Székely Tibor: – Az ilyen sikerek lendületet adnak a felkészülés folytatásához, illetve hitet a munkához. A következő hét lesz számunkra a teljes holtpont, utána kezdjük majd a frissítést. Az első félidőt, negyed óra elteltével kifejezetten jónak értékelem, szép gólokat lőttünk, szép támadásokat vezettünk. A második félidőnek viszont az első felével voltam elégedett, a másodikban sajnos már nem kellő taktikai fegyelemmel játszottunk, átmentünk egyéni megoldásokba, de azért van a felkészülés, hogy ezeket kijavítsuk.

Kenéz Szabolcs: – Sajnos ez volt az első edzőmeccsünket, nem így terveztük, de az ezt megelőző felkészülési mérkőzésünket lemondta az ellenfelünk. Nem volt ideális ellenfél számunkra a Kaposvár, mivel az első edzőmeccset egy gyengébb csapat ellen szerettük volna játszani, de ez nem valósult meg. Tudtuk, hogy a Rákóczi jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint mi, de ennek ellenére azt kértem a srácoktól, hogy menjenek előre, ne bunkerfocit játszunk. Ebbe a meccsbe ennyi fért bele, a srácok tisztességgel végigdolgozták a találkozót, ami egy remek kondicionális edzés volt számunkra. A folytatásban a Nagykanizsával, a Veszprémmel, a Dombóvárral és a Szepetnekkel játszunk majd edzőmérkőzést. Bízunk benne, hogy ezekkel a találkozókkal tisztességesen felkészülünk a vármegyei bajnokságra.

Kaposvári Rákóczi FC–Balatonlelle SE 7–0 (5–0)
Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Balikó (Németh D., Zsiborás).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Heil (Tóth Á., a szünetben, Gál M., Harsányi – Ekker, A. Mazzonetto (Pintér M., a szünetben), Horváth B. (Magyar M., a szünetben), Szederkényi (N. Mazzonetto, a szünetben), Pusztai (Rituper, a szünetben) – Babinszky, Hampuk (Ötvös, a szünetben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Balatonlelle SE: Posza Zs. (Pálffy, a 77. percben) – Barczi (Math, a 71. percben), Hegedűs Gy. Fazekas Á., Kovács P. (Czeider, a 77. percben) – Posza K. (Herman, a 77. percben) – Németh J. (Andrasics, az 55. percben), Országh (Balogh B., a 77. percben), Kovács K. (Soóky, a szünetben), Körmendy (Salamon, a 71. percben) – Kelemen (Dömötör, a 68. percben). Vezetőedző: Kenéz Szabolcs.
Gólszerzők: Babinszky (a 20., a 25., a 27. és a 76. percben), Ekker (a 22. és a 73. percben), Horváth B. (a 31. percben).