Egy elkerülhető tizenegyesgóllal kaptunk a Bicskei TC otthonában az NB III. Nyugati csoportjának 26. fordulójában.

 

Nem várt könnyű mérkőzés csapatunkra Bicskén, hiszen a Fejér vármegyeiek november óta őrzik hazai veretlenségüket, de ezt a sorozatot szerettük volna megszakítani. Az első negyed óra bár nem hozott sok izgalmat, de ezt követően fokozatosan vettük át a meccs irányítását, Ekker Milán rendszeresen okozott zavart megindulásaival, s a félidő derekén kis híján a vezetést is megszereztük. Igaz nem akcióból, hanem pontrúgás után alakítottunk ki veszélyt a bicskei kapu előtt. Az első szögletünk után bár előbb tisztáztak a hazaiak, de az ismétlésből Pintér Norbert remekül tette a labdát Harsányi Dániel fejére, azonban belső védőnk közeli fejesét nagy bravúrral védte Illés Bence. A szünetig csapatunk irányította a játékot, azonban Illés kapusnak már nem akadt komolyabb dolga.

A fordulást követően két nagy helyzettel indítottunk. Előbb azonban Bíró Dominik jobb alsóba tartó fejesénél mutatott be újabb bravúrt Illés Bence, majd támadónk lábbal vette célba a kapu bal oldalát, de ekkor is a kapus nyerte kettejük csatáját. A folytatás is csaptunké volt, azonban a hetvenedik percben egy hatalmas hiba után büntetőhöz jutott a Bicske, amit az egykori csatárunk, Sóron Tibor értékesített (1–0). Hátrányba kerülve mesterünk, Horváth Rudolf próbált változtatni, az összes támadó szellemű labdarúgót pályára küldte, így a hajárban hatalmas rohamot indítottunk az egyenlítésért, azonban nem sikerült feltörni a jól záró, tömörülő hazai védelmet.

 

Horváth Rudolf: – A lehető legrosszabban alakult számunkra a meccs forgatókönyve – fogalmazott Horváth Rudolf, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A pálya talajához képest jól futballoztunk, megvoltak a helyzeteink, majd az egyik fiatal játékosunk óriási egyéni hibájából hátrányba kerültünk, ami után ezen a pályán nem tudtunk újítani, hiszen betömörült az ellenfél. Nagy csalódás, hogy hiába játszottunk jól, elég volt egy hiba a vereséghez.

 

Csordás Csaba: – Óriási presztízsmeccs volt számunkra, hiszen a Kaposvár mögött voltunk a tabellán és nagyon szerettük volna megszerezni a három pontot. Tudtuk, hogy nehéz lesz

futballozni a rossz minőségű talajon. A fizikális erőfölényét sokkal jobban használta ki az ellenfél, a bedadások után volt három óriási lehetőségük, melyek után a kapusunk nagyon-nagyokat védett. A tizenegyes viszont jogos volt, amivel megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. Éreztem, hogy ez egy egygólos meccs lesz, ami végül be is igazolódott.

 

Bicskei TC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Bicske, 230 néző. V.: Gáspár A. (Deme R., Szalai D.).

Bicskei TC: Illés B. – Gaszner, Bozsoki, Lakatos G., Lapos (Gálfi, a 75. percben) – Vékony – Varga Sz. (Molnár A., a 75. percben), Marsa (Kovács P., a 91. percben), Tajti B. (Sipos G., a 64. percben), Szokolay (Savanya, a szünetben) – Sóron. Vezetőedző: Csordás Csaba.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi (Kálmán Szilárd, a 80. percben), Kocsis B., Harsányi, Böndi – Országh, Szederkényi (Hampuk, a 72. percben) – Ekker (Mayer Máté, a 80. percben), Gál, Pintér N. (Borbély Á., a 80. percben) – Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Sóron (a 70. percben – 11-esből)

Sárga lap: Tajti B. (a 30. percben), Molnár A. (a 86. percben), illetve Harsányi (a 69. percben).

A mérkőzés képei ide kattintva érhetők el.