Könnyen lehet, hogy elmarad a Kaposvári Rákóczi szombati bajnoki mérkőzése. Jelenleg hó borítja a pályát, és futballra alkalmatlan a játéktér. Ha holnap sikerül a stadion gyepszőnyegét letakarítani, akkor a létesítmény igazgatója szerint csak a csapatokon és a játékvezetőn múlik, hogy lesz-e meccs.

Fehér lepelbe bújt a Rákóczi Stadion gyepszőnyege, és elképzelhető, hogy pénteken estig esik rá még néhány centiméter hó. Amennyiben nem sikerül letakarítani, akkor el kell halasztani a hétvégi mérkőzést. A probléma azonban, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ehhez nehezen adná az áldását, ráadásul a vendég Zalaegerszeg már Paksra is feleslegesen utazott el két hete, így nekik már nincs túl sok szabad napjuk, amikor mérkőzést tudnának pótolni. Felvetődött, hogy esetleg vasárnap, vagy hétfőn lenne a mérkőzés, azonban ez kevésbé elképzelhető, hiszen a rendőrség és a biztonsági szolgálat az ünnepi hétvégén fokozottan leterhelt, ráadásul a játékvezetők küldése sem ad hoc módon történik. A létesítményigazgató szerint a pálya talaja a hó alatt nem rosszabb állapotú, mint a Honvéd ellen.

„Én úgy láttam, hogy a játéktér nem vizes, nem mély, tehát ha sikerül letakarítani a havat, a mérkőzés mindenképpen lejátszásra kerül” – mondta Köves Roland.

Csütörtök reggel óta négy ember próbálta, próbálja lelapátolni e a pályáról a havat, bár egy idő után elfogy az üres hely a felhalmozott hó számára. A hírek szerint pénteken még egy iskolai osztály, és közcélú munkások is segítenek, hogy a játéktér mérkőzés megvívására alkalmas legyen szombaton

A labdarúgók legszívesebben játszanának, még úgy is, hogy mindkét gárdában sok a sérült és az eltiltott. Egy biztos, péntekre mindenképpen kiderül, lesz-e mérkőzés a hétvégén, és ha igen, az eredeti időpontban, esetleg vasárnap, vagy hétfőn.