Lezárult a felkészülési időszak csapatunk életében, az elmúlt heteket Horváth Rudolf vezetőedzőnk összegezte

 

A Vasas II. elleni edzőmérkőzéssel zárult a nyári felkészülési időszak, a hatodik és egyben utolsó edzőmeccset így látta vezetőedzőnk:

– Főpróbának tekintettük ezt a mérkőzést, amely előtt változtatnunk kellett az elképzelésen, a héten ugyanis hat játékos is megbetegedésekkel küzdött, így nem tudtuk azt gyakorolni, amit az első bajnokin játszani szeretnénk – mondta Horváth Rudolf. – Ennek ellenére egy jó iramú mérkőzést tudtunk játszani, sok fiatal, helyi kötődésű játékos kapott lehetőséget, akik komoly erőbedobásra késztették az ellenfelet. A második félidőben többször is sikerült abban a felfogásban játszanunk, amit elképzeltünk, be tudtuk szorítani az ellenfelet a kapuja elé és sok helyzetet dolgoztunk ki. A befejezéseken viszont javítanunk kell az első bajnokira, amikor is ugyanilyen harciasan kell játszanunk és ugyanígy sok labdát kell szereznünk az ellenfél térfelén. A rutinos játékosoknak köszönhetően a Vasas II. ki tudta használni a hibáinkat és ezzel eldöntötte a mérkőzést. Ennek ellenére bizakodó vagyok és úgy gondolom, a csapat készen áll a bajnoki rajtra, ami előtt már teljes kerettel tudunk készülni, hiszen a sérülésből és betegségből felépült játékosok is elkezdték a munkát.

A felkészülési időszak hat hetéből csak négyet készült együtt az új vezetőedzővel a keret, melynek kialakítása még most is zajlik. Az viszont már látszik, hogy Horváth Rudolf megtalálta a közös hangot a játékosokkal.

– Nagyon intenzív négy hét volt, amely alatt megpróbáltuk felhozni a játékosokat fizikálisan és mentálisan, beállítani őket arra a felfogásra, amiben szeretnénk játszani. –tette hozzá Horváth Rudolf.– Stílusunk a régi tradíciókra épül: egy szerethető csapat tele helyiekkel, fiatalokkal, akik mindent megtesznek a győzelemért, és felvállalják a bátor, nyílt focit. Ezt a felfogást szerettem volna átadni az elmúlt négy hétben, minden játékost bevonva. Nagyon jól dolgoztak, sok edzés van mögöttünk, emiatt figyelnünk kell arra, hogy a játékosok frissek legyenek az első fordulóra, de az biztos, hogy ez az edzésmunka hosszú távon kifizetődik. Az  említett szellemben szeretnénk játszani már az első mérkőzéstől kezdve és kialakítani egy versenyképes csapatot.