Csornán folytatja a bajnokságot csapatunk. Az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában, vasárnap 13 órakor szólítják majd pályára labdarúgóinkat a Rábaközben.

 

Visszatér egykori sikereinek helyszínére Horváth Rudolf, akinek Csornán kezdődött a felnőtt edzői pályafutása. Jelenleg csapatunkat irányító vezetőedző még a Covid miatt félbeszakadt bajnokságban vezette a csornaiakat.

– Akkor még a megye egyben szerepelt a Csorna – emlékezett vissza Horváth Rudolf. – A cél a feljutás volt, amiért a Sopronnal vívtunk nagy csatát. Az őszi szezon végén fej-fej mellett haladtunk, de ekkor érkezett egy megkeresés Szombathelyről, amit elfogadtam, így közel fél évet dolgoztam Csornán. Már abban az időszakban több olyan játékos alkotta a keretüket, akik most is tagjai. Az infrastruktúra és a szemlélet is megye egyet meghaladó volt, sikerült is kivívniuk az osztályváltást, úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy a harmadosztály stabil tagjai legyenek.

A csornaiak bár korábban éveken át meghatározó tagjai voltak az NB III.-nak, ezúttal feljutóként vágtak neki a szezonnak, melyet elég hektikusan kezdtek, de az utóbbi hetek eredményei alapján már felvették a harmadosztály ritmusát.

– Sok fiatal csatlakozott a keretükhöz, ez okozta a hektikus szereplésüket – tette hozzá vezetőedzőnk. – A csapatukból korábban többen is az ETO Akadémián nevelkedtek, megkapták az alapokat, technikás, jó futballt játszanak. Ha összeállnak, biztos, hogy felzárkóznak a középmezőnybe. Nekünk sem lesz könnyű dolgunk ellenük, hiszen rutinos, jó edző irányítja őket, sőt csatlakozott a stábhoz Varga László is, aki korábban Mosonmagyaróváron dolgozott. A játékuk egyre stabilabb, ráadásul kreatív is, ami a győri képzésnek köszönhető.

Az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában, vasárnap 13 órakor Horváth Rudolf ellenfélként tér vissza a Rábaközbe.

– Természetesen egy kis presztízzsel bír számomra ez a mérkőzés, ez egy plusz kihívás, ami erőt ad, így mindképp azt szeretném, ha győznénk – mondta Horváth Rudolf. – Meg akarom mutatni, hogy fejlődtem az elmúlt időszakban, valamint azt, hogy jó munkát végzünk Kaposváron. Jó viszonyban váltunk el, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, de mérkőzés közben nincs barátság.

Vezetőedzőnk feladatai nehezíti, hogy Kovács Lajos beteg, Kocsis Barna pedig sérült, így rájuk biztosan nem számíthat. A szintén kisebb sérüléssel bajlódó Mayer Milán játéka is kérdéses, akárcsak Heil Mátéé, aki a héten a magyar U19-es válogatottnál szerepelt.

– Sok fiatal játékos áll rendelkezésünkre, megoldjuk a hiányzók pótlását – tette hozzá Horváth Rudolf. – Nagy kihívást jelent Csornán játszani, de sokat készültünk a mérkőzésre, így azért megyünk, hogy elhozzuk a három pontot. Szoros mérkőzésre számítok, azt gondolom, csak nüanszok döntenek, bízom benne, hogy a mi javunkra.