Együttesünk három-egyes győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában az FC Ajka felett. A két csapat vezetőedző így értékelte a találkozót: 

 

Várhidi Péter, Kaposvári Rákóczi FC: – Komoly siker a szervezett és jó Ajka legyőzése, amely nem véletlenül szerzett ennyi pontot. Picit azért vagyok bajban, mert még mindig azt érzem, hogy a csapatot még mindig sújtja a tavalyi átok, hogy kevés sikert szereztek az NB I.-ben. Emiatt elbizonytalanodnak egy-egy vesztes meccs után, s most egymás után most volt két vereségünk. A Vasas ellen bár jól játszottunk, de a kapu elé nem tudtunk odaérni kellő határozottsággal. Ez pedig rányomta a bélyegét az Ajka elleni meccsre. Az első félidőt pedig jól kezdtük, domináltunk, majd átvette a meccs irányítását az Ajka. Ebből az oda-vissza játékból mi tudtunk gólt szerezni. Azt gondoltam, hogy ettől helyreáll az önbizalom, de a második félidőben nem is ismertem a csapatra. Mindenki kapkodott, rosszul helyezkedett és olyan szituációkban hibáztunk, amiben nem szabad. A cserék sokat segítettek a csapaton, volt előre játékunk és végre el tudtunk indulni mélységből. Ezen a meccsen is látszott, hogy sokat kell még dolgoznunk. 

 

Kis Károly: – Komoly problémáink vannak, melyeken próbálunk felülkerekedni, viszont a hazaiak sokkal jobban használták ki a helyzeteiket. Nekünk is voltak nagyon-nagy lehetőségeink. Sőt, egy-egy után azt éreztem, hogy meg is nyerhetjük a mérkőzést. Azt, hogy mikor fogunk egyenlő feltételek mellett játszani azt nem tudom, de az biztos, hogy ez nem sikerült az utóbbi időben.