Együttesünk kettő-egyes sikert aratott a DEAC ellen a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. A találkozót a két vezetőedző ekképpen értékelte:

 

Várhidi Péter, Kaposvári Rákóczi FC – Furcsa mérkőzés volt, hiszen az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát. Az első húsz percben gólt szereztünk, volt kapufánk és több ziccerünk. A betegségünk sajnos ezúttal is visszaütött, hiszen nincs kellő fizikális állapotban a csapat és beleültünk a meccsbe. Ennek egyenes következménye volt az egyenlítés. A végjáték azonban tökéletesre sikerült, hiszen ennél jobb forgatókönyvet nem lehetne írni. Az utolsó percben megszerezett siker ugyanis mindig jó hatással van a közösségre.

 

Sándor Tamás, Debreceni EAC: – Azt sajnálom, hogy kilenc-tíz játékos kőkeményen megdolgozott a sikerért, de az egyéni hibákkal nem lehet mit kezdeni. Rosszul kezdtük a mérkőzést, a Kaposvár vezetést is szerzett. Az első húsz percben kapkodó volt a játékunk, de utána többet birtokoltuk a labdát, helyzetekig is eljutottunk és a második félidőben teljesen megérdemelten egyenlítettünk. Egységesen futballoztunk, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Ennek ellenére egy rossz szavam sem lehet a srácokra, hiszen tíz emberrel is végig harcoltak. Összességében jobb volt a Kaposvár, de egy pontot megérdemeltünk volna.