A végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzésen nyert csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában a Csornai SE otthonában.

 

Az újonc Csorna otthonában szólították pályára labdarúgóinkat a harmadosztályban 15. fordulójában. A találkozó nagyszerűen kezdődött csapatunk számára, hiszen egy labdaszerzés után Ekker Milán adott középre, ahol Horváth Balázs kapásból, öt méterről belsőzött a léc alá (0–1). A gól felpörgette a csornaiakat, akik fokozatosan vették át az irányítást, de ez egyben azt is eredményezte, hogy csapatunk veszélyes kontrákat tudott vezetni. Az első játékrész derekáig két nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak, előbb ugyanis Visy Bálint fejelt fölé, majd egy rosszul hazaadott labdát Mikler Dániel rúgott rá a rátámadó csatárra, akinek lábáról kevéssel ment a kapu mellé a játékszer. A szünet előtt kezdett kiegyenlítetté válni a mérkőzés, így kissé váratlan volt a hazaiak egyenlítő találata. Egy szögelt után nem tudtunk felszabadítani, a labda végül Tóth Adrián elé került, aki kissé balról gurított a bal alsó sarokba (1–1). A szünetben kettőt is cserélt vezetőedzőnk: elhagyta a pályát Kálmán Szilárd és Pintér Máté, míg érkezett Pintér Norbert és Zvara Dávid.

A fordulás után először a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Füleki Márk lövése elkerülte a kapunkat. Erre két nagy lehetőséggel válaszoltunk: Horváth Balázs előbb a bal szélről lőtt a bal kapufára, majd fél perccel később Kantó Zsombor kapus védte kísérletét. A 62. percben Mikler Dániel is bemutatott egy hatalmas védést, miután egy jobb oldali beadásra Visy Bálint érkezett, s négy méterről fejelhetett, kapusunkról azonban ki sem jött a labda. A meccs hajrája hihetetlen izgalmakat tartogatott, hiszen mind a két fél nagyon akarta a három pontot. Az utolsó tíz percbe lépve előbb Mayer Milán fejelt a hálóba, de ezt még les miatt nem adta meg a játékvezető, egy perc múlva azonban szabadrúgáshoz jutott a Rákóczi, melyet Zvara Dávid ívelt Harsányi Dániel elé, aki középre gurított, Gál Mátyás pedig hat méterről passzolt a kapuba (1–2). A hátralévő percekben még bőven akadtak izgalmak, helyzetek, de a hazaiak még a legnagyobbakat is elpuskázták, így nem tudtak pontot szerezni. Labdarúgóink így nagy örömben tölthették a több mint három órás hazautat.

 

Horváth Rudolf: – Az első pertől kezdve a gól, illetve a helyzete miatt a Csornának ránk kellett jönnie. Mindkét csapat felvállalta a támadójátékot, az első játékrészben a hazaiak, a másodikban viszont már mi domináltunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, lőttünk kapufát, volt meg nem adott gólunk is és végül egy közönségszórakoztató játékkal nyertünk. Végre felénk billent el egy ki-ki mérkőzés, ez a hozzáállásnak, illetve a napi munkának köszönhető.

 

Horváth Péter: – Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen gyorsan gólt kaptunk, majd sérülés miatt le kellett cserélnem az egyik belső védőmet. A mérkőzés hátralévő részében jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de a fordulópontokból mi jöttünk ki rosszul. Egy-egy után nekünk állt a mérkőzés, de gólt csak a vendégek szereztek.

 

Csornai SE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Csorna, 130 néző. V.: Gál P. (Urgyán A., Bencze A.).

Csornai SE: Kantó – Horváth A. (Böcskey, a szünetben), Kelemen (Csete, a 8. percben), Zámbó, Papp R. – Kerékgyártó, Tóth A. – Füzi, Visy, Füleki (Molnár M., a 87. percben) – Márton A. (Szalka, a 63. percben). Vezetőedző: Horváth Péter.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Gál, Harsányi, Böndi – Horváth B., Pintér M. (Zvara, a szünetben), Kálmán Sz. (Pintér N., a szünetben), Szederkényi (Zólyomi, a 87. percben) – Mayer Milán (Ország, a 94. percben), Bíró D. (Borbély Á., a 69. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Tóth A. (a 44. percben), illetve Horváth B. (a 3. percben), Gál (a 82. percben).

Sárga lap: Csete (a 49. percben), Kerékgyártó (a 92. percben), illetve Mayer Milán (a 45. percben), Böndi (a 83. percben).