A kéthetes bajnoki szünet előtt idegenbeli találkozó vár a Rákóczi futballcsapatára. A kaposváriak szombaton este fél hétkor a Lombard FC Pápa otthonában lépnek pályára, és bíznak az elmúlt időszak jó sorozatának folytatásában. A zöld-fehérek jó hangulatban és megnövekedett önbizalommal készültek a héten, így azt mondják#!# nem elképzelhetetlen, hogy megszerzik a három pontot a hétvégén.

Emlékezetes mérkőzésen szerzett pontot a Rákóczi a Pécs elleni dél-dunántúli rangadón. A kaposváriak kilenc emberrel játszottak 1-1-es döntetlent, és kiderült, hogy van tartása a csapatnak és a fiúk egymásért is tudnak küzdeni a pályán. Ezek után nem véletlen, hogy jó hangulatban teltek az elmúlt napok. 
– A vidámsággal nem volt probléma#!# örülünk, hogy szereztünk egy pontot múlt héten is – mondta a csapat egyik védője, Zámbó Bence. – Több is benne volt a meccsben, és a két kiállítás után is harcoltunk a pontért, pontokért. Örülünk, hogy összejött. Én természetesen úgy gondolom, hogy Pápára is a három pontért megyünk. Pápán edzőváltás volt, de ugyanúgy készültünk, mint a többi mérkőzésre. Kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.
A Pápa eddig mindössze két pontot gyűjtött, és a 15. helyen áll a tabellán.

– A Pápa ellen próbáljuk kihasználni a gyengéiket, erre készültünk egész héten – folytatta Kovács Olivér, aki a Pécs ellen is játéklehetőséget kapott a szakvezetéstől. – A győzelem reményében utazunk Pápára, és reméljük, hogy sikkerrel járunk. Támadó csapatnak tartom őket, nagyon masszívak. Igaz, hogy edzőt váltottak, de nem szabad a fejekben lennie ennek. Mindent meg fognak tenni ők is, hogy otthon tartsák a három pontot. Szerintem, ha odafigyelünk és mindenki 100%-on pörög, miénk lehet a három pont.
A kaposváriak az első öt fordulóban hét pontot szereztek, így a nyolcadik helyről várják a folytatást. Prukner László együttesében Waltner és Mustapha felépült sérüléséből, Horváth Tamás viszont még nem teljesen egészséges. Mint ismert, eltiltása miatt Bank és Vrucina is hiányzik majd a pályáról, így a szakvezetésnek az ő pótlásukat is meg kell oldania. 
A Pápa-Kaposvár találkozó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik, a mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.