Mint arról korábban beszámoltunk csapatunk is elkezdte a közös edzéseket az OTP Bank Liga NB I. májusi újraindulására.

– A kis csoportos edzések nem voltak az igaziak, bár próbáltuk a legkomolyabban venni – nyilatkozta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Annyi pozitívuma volt, hogy végre érezhették a labdát a játékosok, de ezek mellett még otthon is dolgoztak a srácok. Az, hogy elkezdtük a közös edzéseket mindenkinek jobb érzés. Jól sikerültek az első edzések, remélem a többi is ilyen hangulatban és felfogásban zajlik majd.

Együttesünkre egy közel négy hetes felkészülés vár, mielőtt, május harmincadikán ismét útjára indul a labda az OTP Bank Ligában.

– Ez alatt az idő alatt próbáljuk úgy felkészíteni a játékosokat, hogy ne valljunk szégyent a maradék nyolc mérkőzésen – tette hozzá Waltner Róbert. – Szeretnénk minél több pontot szerezni, de az elsődleges cél az, hogy ne essünk szét és minden mérkőzés után úgy hagyjuk el a pályát, hogy tükörbe tudjunk nézni. Pozitív lenne, ha ez eredménnyel is párosulna, ezért mindent meg fogunk tenni. Sok jó mérkőzést játszottunk ebben a szezonban, de a bajnokság felbeszakadása előttiek nem ezek közé tartoznak. Igaz, hogy pont az első három helyezett ellen játszottunk, de látszott, hogy a játékosok önbizalma elfogyott és a hitük is megingott. Remélem, hogy a kényszerpihenő alatt lelkileg rendbe jöttek a srácok és megint olyan meccseket játszunk, amelyek után megtapsol minket a szurkolótáborunk.

Mint arról már írtunk a Magyar Kupa, illetve a női és a férfi NB I.-en kívül a Magyar Labdarúgó Szövetség minden sorozatot befejezettnek tekint, helyezések nélkül.

– El kell fogadunk a szövetség döntését – folytatta Waltner Róbert. – Nyilván van olyan csapat, amelyet hátrányosan érint, mint például a Tiszakécske, azonban Budafokon megnyugodhatnak, hiszen feljutottak. Az, hogy ez a döntés miként érinti az NB I.-et még nem tudjuk. Egyelőre annyi biztos, hogy le kell játszanunk a hátralévő nyolc mérkőzést, de elképzelhető, hogy a fertőzések száma megemelkedik és ismét felbeszakad a bajnokság.

 

Edzés
2020. május 5.