Ha az időjárás is úgy akarja, a hétvégén elkezdheti tavaszi menetelését a Kaposvári Rákóczi NB III-as labdarúgó együttese. A zöld-fehérek rajt előtti sajtótájékoztatóján elhangzott#!# Waltner Róberték kellőképpen felkészültek a bajnoki rajtra, és mindenképpen győzni szeretnének a Dunaharaszti elleni, szombati mérkőzésen. A csütörtök délelőtti sajtóeseményen egy új játékost is bemutatott a vezetőség. 

A bajnoki rajt előtt kapusposzton erősített a Kaposvári Rákóczi NB III-as labdarúgócsapata. A legutóbb Kazincbarcikán védő, de korábban a Videoton és a Siófok csapataiban is megforduló Gábor Péter, feljutást szeretne ünnepelni csapatával a szezon végén.
A bajnoki rajt előtti utolsó sajtótájékoztatón elhangzott#!# a klubnál a gazdasági feltételek adottak a másodosztályú szerepléshez.Herczeg Erik tulajdonos kiemelte#!# a tavalyi év gazdaságilag pozitívan zárult, nyereséges lett a klub, ami örömteli, ugyanis évek óta nem történt ilyen a zöld-fehérek háza táján. A csapatot működtető kft. köztehermentes adózó, rendben megérkeznek a labdarúgók bérei, a támogatások, valamint a fejlesztésre szánt támogatások is, tehát minden adott ahhoz, hogy itt a jövőben NB2-es állapotokat teremtsen a vezetés.
Waltner Róbert fiai január elején kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra. A zöld-fehérek öt magyar csapat ellen is veretlenek maradtak az előkészületi mérkőzések során, ezek után pedig Horvátország felé vették az irányt, ahol a csapatépítés szempontjából szintén hasznos meccseket játszottak. A Rákóczira szombaton 15 órától már bajnoki összecsapás várna a kilencedik helyezett Dunaharaszti ellen, igaz az időjárás még közbeszólhat. Azon a mérkőzésen Nagy Krisztián sérülés miatt várhatóan nem játszik majd, Vachtler Csabának pedig lábtörés miatt várhatóan az egész tavaszi szezont ki kell majd hagynia. Ott lehet viszont a csapatban a most bejelentett Gábor Péter mellett a január végén igazolt Sárközi Krisztián és Laczkó Dávid is.