A Magyar Kupa főtáblájának második fordulójában a Duna Aszfalt Tiszakécske LC vendége lesz együttesünk. A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzés tétje a legjobb 32 csapat közé kerülés.

 

Hosszú út vár együttesünkre a Magyar Kupában, hiszen Tiszakécskén szólítják majd pályára labdarúgóinkat. Együttesünk ebben a körben még kiemeltént várta a sorsolást, tehát csak alacsonyabb osztályban szereplő gárdát kaphatott ellenfélül, ami a kiírás értélmében egyben azt is jelentette, hogy biztos volt, hogy idegenben kell bizonyítania csapatunknak.

 

 

– Komolyan vesszük a mérkőzést, hiszen szeretnénk továbbjutni – fogalmazott Szakály Attila, csapatunk középpályása. – Ismerjük a tiszakécskei csapatot, az előző szezonban játszottunk ellenük, tudjuk, hogy egy jól védekező, agresszív együttes, amely jól szerepel hazai pályán. Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint a bajnokikra, ahol sajnos a legutóbbi két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Elég bátortalanul és sok hibával játszottunk. A folytatásban csapatszinten fel kell vállalnunk a játékot, nem szabad megilletődnünk, főként hazai pályán nem. A Diósgyőr ellen jó játékkal tudtunk nyerni, de a Kisvárda ellen már ez nem ment, így az Újpest ellen szeretnénk javítani. Egy tiszakécskei siker adna egy pozitív löketet. Az előző két szezonban rendre nyertük a mérkőzéseket és ez elég nagy önbizalmat adott a csapatnak. Ez az év más, ezt fel kell dolgoznunk, s ugyanolyan keményen kell készülnünk, mint eddig.

 

Az előző körben a Duna Aszfalt Tiszakécske a harmadosztályú THSE-Szabadkikötőt, míg a együttesünk a megye egyes Soltvadkertet búcsúztatta.

A továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől majd el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályától – akkor 2×15 perces hosszabbítás következik. Ha ekkor sem bírnak egymással a felek, akkor büntetővel dől majd el, hogy melyik csapat lesz a továbbjutó.