Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előző hét csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy engedélyezik az edzések és a zártkörű sportesemények megrendezését, így kedden csapatunknál is elkezdődnek a közös tréningek.

 

– Május negyedikétől a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket. A Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt héten közölte, ahhoz képest, hogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et is.

Mint arról már beszámoltunk, csapatunk elkezdte a tréningeket, azonban két helyszínen, kis csoportokban. Ez azonban keddtől megváltozik.

– Az egészségügyi előírásokat betartva kedden kezdjük el a közös edzések – tájékoztatta honlapunkat Takács Róbert, a klub ügyvezetője. – A játékosok továbbra sem öltöznek a stadionban, mindenki otthonról, egyénileg érkezik az edzésekre. A megbeszéléseket lehetőség szerint szabad téren tartjuk, vagy a sajtó- és médiateremben, ahol elég hely áll ahhoz rendelkezésre, hogy távol üljenek egymástól a játékosok.