Az elmúlt évekhez hasonlóan az idősebb korosztályok labdarúgó döntőivel ért véget az Intersport Ifjúsági Sportfesztivál a Rákóczi Stadionban. Szombaton két első hely is itthon maradt#!# a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös és U16-os együttese egyaránt a legjobbnak bizonyult.

Az első finálét U13-as együttesünk sajnos büntetőkkel elvesztette, így a harmadik ezüstérmet szerezték meg az akadémiának. U15-ös együttesünk viszont már semmit nem bízott a szerencsére#!# négy góllal verte meg a horvát NASK Nasice gárdáját.
– Ezzel a csapattal már játszottunk a csoportkörben, és magabiztosan nyertünk, így tudtuk, mire számíthatunk – kezdte összegzését Miovecz Zoltán edző. – A fiúk odatették magukat az elejétől a végéig, aminek meg is lett az eredménye. Tanulságos volt az elődöntő, amelyből csak büntetőkkel jutottunk tovább. A felkészülésünk szempontjából fontos volt ez a jól szervezett torna.
U16-osaink azzal az észt gárdával vívták a finálét, amelytől a csoportban 1-0-ra kikaptak. A visszavágót sikerrel vívták meg a mieink, ezúttal ők nyertek 1-0-ra a JK Augur ellen.
– Nem volt könnyű a dolgunk ebben a melegben, mindkét csapaton látszott a fáradtság. A látottak alapján egy góllal jobbak voltunk, így megérdemelten nyertük meg a döntőt – mondta Richter Sándor edző.
 
 

U15-ös győztes csapatunk
 

U16-os győztes csapatunk