Csapatunk a hozzánk hasonlóan NB III-as Szekszárd otthonában játszotta le első felkészülési mérkőzését. A házigazdák végül két góllal bizonyultak jobbnak. A találkozón nem az eredmény volt számunkra a legfontosabb. Több próbázó is pályára lépett, valamint néhány játékost a megszokotthoz képest más poszton is szerepeltetett a szakvezetés.

A Rákócziban pályára lépett a visszatérő Kollega Krisztián, a próbajátékosok között pedig felfedezhettük a 20 esztendős csurgói Lőrincz Bencét, aki 31 találattal a második lett a megyei góllövőlistán a Jovánczai Zoltán mögött. 
A tolnaiak az első és a második félidőben is bevették egy-egy alkalommal a mieink kapuját, így végül kétgólos győzelmet arattak.

Szekszárdi UFC – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)
Szekszárd. V.#!#Ifj.Hartung (Tamás L. Horváth J.)
Szekszárd#!# Horváth B.– Puskás G., Márton E., Szabó M., Preininger– Arena Á., Lékó (Pap Milán), Kvanduk J. (Kuklis)– Királyházi (Major), Vágner, Dallos. Vezetőedző#!# Varga Balázs
Rákóczi FC#!# Somodi – Vadas, Petrók, Lakatos, Hadaró, Márton, Nagy, Kollega, Hampuk, Házi, Lőrincz. Cserék#!# Gyenes, Borsi, Godzsajev, Molnár, Vajda, Zsivóczky, Kiss, Herzsenyák, Németh, Müllerlei, Havas. Vezetőedző#!# Házi László
Házi László#!# – Látszott, hogy ez volt az első mérkőzésünk, és hamar kiderült, hogy más a tempó az NB III-ban, mint a megyei bajnokságban. Sokkal többet kell védekeznünk, mint eddig, és a helyzetkihasználáson is javítani kell. Ma két hibából kaptuk a gólokat, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink.
Együttesünk július 16-án, szombaton 19 órától játssza következő előkészületi mérkőzését, a Rákóczi Stadionban az NB II-es Kozármisleny lesz az ellenfél.