Négy döntetlen után vereséggel folytatta szereplését a Rákóczi II. a labdarúgó NB II nyugati csoportjában. A kaposváriak a mezőny elejéhez tartozó ajkai együttes otthonában léptek pályára, és balszerencsés körülmények között, a hajrában esett öngóllal kaptak ki 1-0-ra. 

Az első félidőben az Ajka támadólag lépett fel, de a Rákóczi játékában is benne volt a gólveszély. A vendégek gólt is szereztek, amelyet les címén nem adott meg a játékvezető. A második félidőben a somogyi támadásokban már nem volt kellő erő, egyre többször alakíthatott ki helyzetet az ellenfél. A hajrában egy szöglet után visszafejelt labdát, az addig jó teljesítményt nyújtó Földes Milán, balszerencsés módon a saját kapujába csúsztatott, így a Rákóczi elvesztette négy meccs óta tartó veretlenségét a bajnokságban.

FC Ajka – Kaposvári Rákóczi FC II. 1-0 (0-0)

Ajka, 300 néző. Vezette#!# Kovács G. (Király K., Kóbor)
Ajka#!# Jánosa – Sallér, Subicz, Kovács Sz., Gunther – Szabó L. (Domján, 89.), Horváth A., Kanta Sz., Major N. (Szabó P., 83.) – Mihalecz P. (Nagy B., 68.), Sowunmi. Vezetőedző#!# Németh Zoltán
Rákóczi II.#!# Horváth L. – Földes, Kovács O., Vadas, Fenyvesi – Katona Gy., Böjte, Kovacic, Jánvári – Zmukic (Kirchner, 73.), Kovacsevics (Házi B., 63.). Edző#!# Barna László
Gólszerző#!# Földes (öngól, 86.)
Sárga lap#!# Kovacic (63.), Horváth L. (86.)
Kiállítva#!# Vadas (második sárga lap után, 91.)
Barna László#!# – Megérdemelten nyert a hazai csapat, mert jobban szervezte támadásait. Mi végig lelkesen küzdöttünk, és remekül védekeztünk.