Idei első tétmérkőzésére készül a Kaposvári Rákóczi NB I-es labdarúgócsapata. Sisa Tibor tanítványai a Pápát fogadják a Ligakupa negyeddöntőjének első találkozóján. Az összecsapást a Cseri úti műfüves pályán rendezik szerdán 13 órakor.

Jó előjelekkel várja a szerdai Pápa elleni Ligakupa-mérkőzést a Kaposvári Rákóczi. A zöld-fehérek veretlenül zárták a téli felkészülést, a kapusokat nyolc meccs alatt mindössze kétszer mattolták, a Dombóvár elleni főpróbán pedig már a góllövéssel sem volt probléma.

– Úgy látom én is, hogy jól sikerült a felkészülésünk, annak ellenére, hogy az utolsó két hétben sajnos az időjárás közbeszólt – mondta Házi László kapusedző. – El tudtuk végezni azt a munkát, amit elterveztünk. Természetesen minden meccs fontos nekünk, így a szerdai is, és nem titok#!# szeretnénk is továbbjutni, sőt szeretnénk megnyerni a Ligakupát! Úgy gondolom, hogy az itthoni mérkőzésen megfelelő előnyt kell szerezni, és akkor azt gondolom, tovább lehet jutni a Pápa ellen.

A Rákóczi története során egyébként még egyszer sem jutott be a Ligakupa középdöntőjébe, az idei szezonban azonban már a nyolc között tudhatják magukat Balázs Benjaminék. A pápai együttes játékoskerete több helyen is változott az utóbbi hetekben. A Lombard a Vasasban és a DVSC-ben is megfordult Szilágyi Péter mellett többek között a ferencvárosi Tóth Bencét is megszerezte. Ifjabb Bene Ferenc legénysége a Ligakupában jól teljesített az ősszel, hisz megnyerték csoportjukat a Győrt, a Sopront és ZTE-t megelőzve.   
– Nem ismerjük őket, de megerősödtek a télen – fogalmazott a Rákóczi védője, Zsók József. –  Jó mérkőzésre számítok, és majd a pályán kiderül, hogy mi lesz az eredmény. Szerintem minden sorozatban a maximumot kell nyújtani, ameddig el tudunk jutni, addig kell csinálni. Minden mérkőzésen úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni kell.
A Rákóczi játékosainak ezúttal a Cseri úti műfüvest kell felszántaniuk, hiszen ott rendezik a Pápa elleni negyeddöntő első mérkőzését szerdán 13 órakor. A visszavágót március 7-én játsszák a Veszprém megyei városban.