A Kaposvári Rákóczi NB I-es labdarúgócsapatának keretében már jó néhány változás történt a nyáron, több új játékos érkezéséről már korábban beszámoltunk és Illés János, a klub ügyvezetője újabb labdarúgók szerződtetéséről tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t. A sportvezető azt is elmondta, hogy Oláh Lórántért nem kaptak konkrét ajánlatot, így a csatár marad Kaposváron. 

Az elmúlt hetekben szinte egymásnak adták a kilincset a próbajátékosok Kaposváron, igaz, voltak olyanok is, akiknek sikerült meggyőzniük képességeikről Sisa Tibor vezetőedzőt.

Az már korábban eldőlt, hogy Drazsen Okuka, Lelkes Mátyás, Danian Dzsavad és Hegedűs Dávid a Rákóczinál folytatja pályafutását. Azóta a klub szerződést kötött a szerb Milan Periccsel, aki az előző idényben 16 meccsen két gólt szerzett a szerb első osztályú FK Metalac színeiben. A vezetők megállapodtak továbbá az NB I-ben legutóbb Diósgyőrben játszó Lipusz Norberttel, a bajai Zsók Józseffel (mindketten két évre írnak alá) és hamarosan szerződést kap az előző szezonban az NB II-es Kaposvölgyében szereplő 19 éves brazil Pedro is.

„A 24 éves szerb csatár, az FK Metalactól érkező Perics már aláírta hároméves szerződését, de az csak akkor lép életbe, ha a támadó felépül jelenlegi sérüléséből, ami miatt néhány napra haza is utazott – nyilatkozta  a Nemzeti Sport Online-nak Illés János, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője. – Úgy tűnik, hogy húzódásról van szó, amikor visszatér, akkor orvosi vizsgálaton vesz részt, és ha nincs nagyobb baj, nálunk folytatja pályafutását. Rajta kívül szóban a védő Zsókkal és a középpályás Lipusszal is megegyeztünk, a szintén középpályás Pedrónak pedig szerződést ajánlunk."

A sportvezető hozzátette, hogy a ghánai próbajátékos, Michael ügyében a héten döntenek, a többi korábban tesztelt labdarúgó viszont biztosan nem lesz a somogyiak játékosa, és újabb labdarúgókat sem várnak már tesztelésre.

Tíz játékos távozásáról már korábban beszámoltunk, és Illés János szerint őket már mások nem követik. Az ügyvezető elmondta, a Ferencvárossal hírbe hozott Oláh Lórántért nem kapott ajánlatot a klub, ahogy az olasz Pescarához ismerkedésre utazó Balázs Benjáminért és Kulcsár Kornélért sem. Ők mindhárman Kaposváron folytatják, ahogy a napokban szerződést hosszabbító Zahorecz Krisztián, Petrók Viktor és Kovácsevics Róbert trió is (mindnyájan újabb egy évre írtak alá). Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a teszteléseken megfelelt, fent említett futballisták aláírják a szerződésüket, akkor már ezen a héten kialakulhat a Kaposvár végleges kerete.