U19-es válogatottunk a keddi, Tatabányán aratott 1-0-ás győzelem után szerdán Telkiben is megmérkőzött Montenegró korosztályos együttesével. A május 3. és 8. között Tatabányán és Telkiben megrendezésre kerülő Európa-bajnoki elitkörre készülő gárda ezúttal 4-4-es döntetlent játszott, góljainkat Laczkovich Donát, Balajti Ádám, Nagy Zoltán és Skriba Máté szerezte. A találkozón Kulcsár Kornél, a Rákóczi fiatal tehetsége a 72. percig pályán volt.

Válogatottunk Nacsa Péter – Kovács Dávid (Szűcs László a szünetben), Preklet Csaba, Kelemen Dávid, Nagy Zoltán (Ódé Norbert a 78. percben) – Nagy Tibor – Rácz Ferenc (Tischler Patrik a szünetben), Kulcsár Kornél (Kálnoki-Kis Dávid a 72. percben), Laczkovich Donát – Balajti Ádám, Skriba Máté összeállításban játszott.

A gólgazdag mérkőzés 18. percében a vendégek szereztek vezetést, Jovan Vucinic lőtt Nacsa Péter kapujába. A 21. percben tovább nőtt hátrányunk, ekkor Petar Jovovic növelte a montenegróiak vezetését. A 32. percben aztán szépített válogatottunk, Skriba Mátét buktatták a 16-oson belül, s a megítélt büntetőből Laczkovich Donát a bal alsó sarokba helyezett. A 37. percben újabb vendéggól született, Stefan Mugosa alakította 3-1-re az eredményt. A 42. percben ismét egy gólra csökkent a különbség#!# Laczkovich adott remek labdát Balajti Ádámnak, aki hat méterről a hálóba passzolt. A második félidőre is maradt három gól, az 57. percben Mugosa megszerezte a saját második, s egyben csapata negyedik gólját. Egy perc sem telt el, és Nagy Zoltán is a kapuba talált, majd a 66. minutumban Skriba Máté látványos akció végén szerezte a találkozó legszebb gólját, beállítva a 4-4-es végeredményt.

– Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, a nézők ma sokkal kreatívabb, lendületesebb magyar csapatot láthattak, mint tegnap – nyilatkozta honlapunknak a találkozó után Szapor Gábor szövetségi edző. – A montenegrói gárda az első félidőben kihasználta védekezési hibáinkat, ám a támadójátékunk ezúttal lényegesen biztatóbb volt, így végül ki tudtuk harcolni a döntetlent. A két mérkőzés alapján összeállt a szűkített keret az Eb-elitkörre, lélektanilag igen fontos, hogy a találkozókon nem szenvedtünk vereséget, a győzelem és a döntetlen bizakodásra adhat okot.

Az elitkörben Görögország, Románia és Portugália lesz csapatunk ellenfele, a mieink mindhárom mérkőzésére (május 3. Magyarország – Görögország; május 5. Románia – Magyarország; május 8. Magyarország – Portugália) Tatabányán kerül sor.

www.mlsz.hu