Magabiztos sikert aratott csapatunk felkészülési mérkőzésen a Paksi FC második csapatának otthonában.

 

Az idei első idegenbeli felkészülési mérkőzését az NB III. Közép csoportjában érdekelt Paksi FC II. otthonában vívta csapatunk. A szakmai stábnak ezúttal több hiányzó pótlását is meg kellett oldania, de az első perceket leszámítva úgy tűnt, hogy sikerült, hiszen ezt követően együttesünk irányította az összecsapást. Ráadásul már a tizedik percben is megszülethetett volna a vezető találat, de Bíró Dominik lövését a felső kapufa hárította. Pár perc múlva viszont már megérkezett az első gól: az Orsós Tamás buktatásáért, a kaputól nagyjából húsz méterre, kissé balról járó szabadrúgást Kálmán Szilárd elemi erővel bombázta a jobb felsőbe. Ezt követően közel állt az egyenlítéshez a hazai csapat, de Pogacsics Krisztián lábbal védte Volter Patrik közeli próbálkozását. A szünetig hátralévő időben már csak csapatunk előtt adódtak lehetőségek, hiszen Sinkovics Dávid és Orsós Tamás is próbára tette a hazai kapust. Bencze Tamás ezeket a kísérleteket még védte, azonban Kálmán Szilárd átlövésére nem volt ellenszere, így kétgólos előnyre tett szert együttesünk.

A fordulást követően csak centiken múlt az újabb találat, de Orsós Tamás emelését kivágtak a gólvonalról. Támadónk azonban nem adta fel azt a szándékát, hogy beveszi a Paks II. kapuját, s próbálkozását harmadszorra már siker koronázta. A folytatásban mind a két csapat sokat cserélt, ami rányomta egy kicsit a bélyegét a mérkőzés ritmusára. A hajrába lépve a hazaiak szépíteni tudtak, de a győzelmet semmi sem veszélyeztette. A nagyobb lehetőségeket továbbra is labdarúgóink alakították ki, s János Norbert egy szépségdíjas találattal beállította az egy-négyes végeredményt.

– Nem mentünk bele jól a mérkőzésbe, az első tíz percben kerestük önmagunkat, ahogy az már többször is előfordult az idegenben  – mondta Pogacsics Krisztián, csapatunk kapusa. – Ezt követően viszont váltottunk, agresszívebbé váltunk, ami gólokban, méghozzá igen szép gólokban is megmutatkozott. Az elsőt követően pedig végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A felkészülés soha nem könnyű, de minden nap ragadt ránk valami jó, ami visszaköszön a mérkőzéseken is. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk és, ha így folytatjuk, akkor szép tavaszunk lesz.

Paksi FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (0–2)

Paks. V.: Tinnyei.

Paksi FC II.: Bencze T. (Hermán, 56. p.) – Görög (Lajkó, 70. p.), Gévay (Ádám D., a szünetben), Budai (Gregor, 56. p.) – Osváth (Rafael Z., a szünetben), Lakatos-Lengyel (Horváth K., 56. p.), Kovács L. (Osztermájer, 70. p.), Süvöltős (Ribar, 75. p.) – Volter (Palóka, 70. p.), Pethő (Skripek, a szünetben), Haraszti (Zsákovics, a szünetben). Vezetőedző: Kindl István.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Ipacs, 60. p.) – Zólyomi (Palkovics, 50. p.), Harsányi, Gál (Lakatos G., 60.p.), Borbély Á. – Kálmán Sz. (Szederkényi, 60. p.), Grabarics – Kondor (Eleven, a szünetben), Sinkovics (Országh, 60. p.), Orsós T. (János N., 60. p.) – Bíró D. (Bán, 60. p.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Skripek (68. p.), illetve Kálmán Sz. (a 17. és a 43. percben), Orsós T. (az. 55. percben), János N. (a 89. percben).