A szombati pécsi bajnoki mérkőzés után kedden máris pályára lép a Rákóczi. Csapatunk a Magyar Kupa negyedik fordulójában az NB II-es Ajka otthonában lép pályára, a tét a tizenhat közé kerülés. A továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, kezdés 12.30 órakor.

Az elmúlt években a legutóbbi dunaújvárosi mérkőzés kivételével rendre sikerrel vettük a Magyar Kupa-párharcokat az alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben. Jelenlegi helyzetünkben is csak a továbbjutás lehet az elfogadható eredmény, de borítékolható, hogy a Veszprém megyeiek igyekeznek majd megnehezíteni csapatunk dolgát.

Az FC Ajka 11 forduló után 17 ponttal a hetedik helyen áll, öt győzelem, két döntetlen és négy vereség az eddigi mérlege. A csapat legutóbb a Kozármislenyt győzte le 2-0-ra. Az ajkaiak kispadján az Mihalecz István ül, aki az elmúlt években Horváth Károly segítője volt Siófokon. A játékoskeretben Sowunmi Thomas és Kanta Szabolcs a legismertebb arc, de további jó nevű, korábban az élvonalban is megfordult futballisták erősítik soros ellenfelünket.