Az U21-es válogatott idei első nemzetközi mérkőzésére készül, a januári, telki összetartás után február 29-én Máltán lép pályára a hazaiak korosztályos együttese ellen. U21-es csapatunk utoljára 2004-ben járt Máltán, akkor is Róth Antal irányításával mérkőzött meg a hazaiakkal – a többek között Tőzsér Dániellel, Vadócz Krisztiánnal és Vanczák Vilmossal felálló együttes 2-0-s győzelemmel zárta azt az összecsapást. A mostani keretben két Rákóczi-játékos is helyet kapott#!# Balázs Benjámin és Jánvári Gábor.

– Örülök, hogy jól kezdtük az évet – kezdte Róth Antal az mlsz.hu-nak nyilatkozva, utalva a januári, Siófok elleni gólzáporos felkészülési mérkőzésre. – Az is örömteli, hogy támadó poszton többen felépültek sérülésükből és növelik a válogatási lehetőséget. Szintén jó hír, hogy Gulácsi Péter is egészséges, és velünk tart Futács Márkó, Simon Ádám és Megyeri Balázs is. Simon Ádám egy sérülés után került be a Bari csapatába, ahol remélhetőleg gyökeret is ver a következő időszakra.
 
A szövetségi edző kiemelte#!# a magyar bajnoki rajt előtt a csapat tagjai előtt álló legfontosabb cél, hogy nagyobb számban jussanak rendszeres játéklehetőséghez, és jobb teljesítménnyel hívják fel magukra a figyelmet, mint az őszi szezonban.
 
– A folyamatos játék lehet az egyik alapfeltétele annak, hogy nemzetközi szinten jobban teljesítsünk. A játéklehetőség biztosítása érdekében célunk, hogy minden nevezett játékos pályára léphessen Máltán, a hazaiakkal való megállapodásunk szerint erre lehetőség lesz a mérkőzésen – tette hozzá Róth Antal.
 
Jánvári Gábor beválogatására külön is kitért a szakember. A kaposvári balhátvéd az ősz folyamán meggyőző teljesítményt nyújtott klubcsapatában, ezzel sikerült kiharcolnia helyét a keretben.
 
– Az ő posztján a válogatottban szerepeltetett játékosok keveset futballoztak klubcsapatukban, ezért már a januári évindítóra is meghívtuk, most pedig nemzetközi mérkőzésen is kipróbálhatom – fogalmazott Róth Antal.
 
A csapat tagjai vasárnap találkoznak Telkiben, majd kedden – Frankfurt érintésével – érkeznek Máltára, ahol szerdán 15 órakor kezdődik a barátságos mérkőzés. Az U21-es válogatott következő tétmérkőzését június elsején játssza Törökország ellen, hazai pályán, majd Liechtenstein következik, idegenben.
 
Az U21-es válogatott kerete#!#
Kapusok#!#
Gulácsi Péter (Hull City)
Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz)
 
Védők#!#
Szokol Zsolt (Újpest FC)
Fiola Attila (MVM Paks)
Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Jánvári Gábor (Kaposvári Rákóczi)
 
Középpályások#!#
Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank)
Nagy Patrik (Újpest FC)
Kovács István (Videoton FC)
Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)
Simon Ádám (AS Bari)
Gosztonyi András (Videoton FC)
 
Támadók#!#
Tischler Patrik (MTK Budapest)
Futács Márkó (Portsmouth FC)
Beliczky Gergő (Ferencváros)
Lázár Bence (Újpest FC)