Három előkészületi mérkőzést már megnyert, most pedig már az edzőtáborra készül a Rákóczi futballcsapata. Sisa Tibor vezetőedző elégedett a játékosok hozzáállásával és az elvégzett munkával, az időjárás viszontagságai azonban egyre több gondot okoznak. Alakul a tavaszi játékoskeret is, de egyelőre több a távozó, mint az érkező. A fiúk hétfőn utaznak el a horvátországi edzőtáborba. 

Több mint egy hónapja készül a tavaszi szezonra a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak eddig hazai környezetben tréningeztek, és közben sikerrel vívták meg előkészületi mérkőzéseiket. 
– Nagyon sok munkát végeztünk el  az elmúlt hetekben, és örömmel mondhatom, hogy jó hozzáállással – kezdte helyzetértékelését Sisa Tibor vezetőedző. –  Sajnos az időjárás alakulása miatt az utóbbi időben zömmel már a műfüves pályát kellett használni, ami sokaknak térd- és ízületi bántalmakat okozott. Nehézkes volt az edzések folyamata, de bízom benne, hogy a nagyon jó időpontban érkező edzőtábor tud majd ezen segíteni. A játékoskeret alakulásával kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy vannak vágyaink, de nehéz ezt szinkronba hozni mások elképzeléseivel. Most is volt egy magyar kiszemeltünk,, aki végül nem minket választott, és mi már jártunk így párszor. Fiatal a csapatunk, saját nevelésű játékosokkal a keretben, és jól tudjuk, hogy sok munkát kell végezni a jó eredmény eléréséhez. 
A Tréner sokat vár a hétfőn kezdődő horvátországi edzőtábortól, amelynek programjában három edzőmeccs is helyet kapott. 
 – Olyan ellenfeleink lesznek, akik ellen a játéksebességünket tudjuk kamatoztatni, illetve a játéksebességünket tudjuk majd növelni. Nincs sok időnk#!# amikor visszajövünk, egy hétre rá már Ligakupa-mérkőzést játszunk majd a Pápával – tette hozzá Sisa Tibor.  
A fiúk nagy lelkesedéssel készülnek, a tavaszi folytatásban szeretnének előrébb lépni a jelenlegi 13. helyről. 
 – Mindenki teljes erőbedobással edz, végzi a munkáját, az edzőmeccseket pedig megnyertük – mondta Balázs Benjámin, aki Jánvári Gáborral együtt a hét elején, az U21-es válogatott tagjaként edzőtáborozott Telkiben. – Háromnapos összetartás volt. Vasárnap mentünk, hétfőn volt két edzés, kedden játszottunk egy edzőmeccset a Siófokkal. Huszonkét játékos kapott lehetőséget, mindenki egy félidőt játszott, mi a második félidőben léptünk pályára. Végül 5-2-re nyertünk, és sikerült gólt szereznem. 
A hírek szerint Róth Antal szövetségi edző még több fiatal kaposvári játékosra kíváncsi, így akár még tovább nőhet a Rákóczi utánpótlás-válogatottjainak száma a jövőben.