Remekül helyt álltak labdarúgóink az NB II.-es Budafoki MTE ellen, a szombati kétszer hatvan perces felkészülési mérkőzésen.

Januárhoz képes nagyszerű idő és kiváló pálya várta a játékosokat a kaposvári Puskin utcai edzőközpontban, ahol kétszer hatvan perces előkészületi találkozóval folytatódott csapatunk számára a felkészülés. A találkozó első perceiben bár a vendégek voltak aktívabbak, többet birtokolták a labdát, sőt, Soltész István révén előnybe is kerülhettek volna, de negyed órát követően már játékosaink alakítottak ki több lehetőséget. Előbb Ekker Milán éles szögből eladott lövését védte Gundel-Takács Bence, majd tíz perc elteltével Böndi Ádám laposan adott középre, ahol Pintér Norbert öt méterről eltörte a labdát, így kimaradt ziccer. Ebből, mármint kimaradt ziccerből a budafokiaknak is jutott, azonban ez Ipacs Péternek köszönhető, aki lábbal védte Kovács Dániel közeli lövését, a felszabadításnál pedig szerencsénk volt, hiszen a labda a bal kapufáról vágódott ki. Kapusunk a következő vendék lehetőségnél is nagyot kellett védenie, ekkor Soltész István átlövését tolta ki a bal kapufa mellől. A félidő vége előtt a másik oldalon Gundel-Takács Bencének is akadt dolga, akinek előbb Kálmán Szilárd megpattanó lövését, majd Pintér Norbert ollózását kellett védenie.
A második játékrészre a vendégek teljes sort cseréltek, míg nálunk ketten, Ekker Milán és Harsányi Dániel maradt a kezdőből, s érkeztek a fiatalok. A rutinosabb, magasabb osztályban edződő fővárosiak ezt a félidőt is jobban kezdték, s kilenc perc elteltével a vezetést is megszerezték: egy levágódó labdára Horváth Olivér csapott le a leggyorsabban, majd öt méterről a hálóba passzolt. Csapatunk a kilencvenedik perchez közeledve kevésre volt az egyenlítéshez, amikor Udvardi Ádám indult meg a bal szélen, majd tíz méterről a bal felsőt vette célba, azonban Horváth András a léc fölé tolta a labdát.
A maratoni edzőmeccset a számos lehetőség ellenére végül egy gól döntötte el, de ami fontos, hogy labdarúgóink helyet álltak a magasabb osztályban szereplő Budafok ellen, s mind a két félidőben mutattak olyan dolgokat, melyekre lehet alapozni a bajnokságban.

Horváth Rudolf: – Úgy gondolom, hogy az eredmény egy felkészülési mérkőzésen is fontos, sajnos most az ellenfél nyert. Reális esélyünk volt arra, hogy vezetést szerezzünk, illetve arra is, hogy egyenlítsünk. Részben elégedett vagyok, főleg annak tudatában, hogy honnét indultunk nyáron. A csapaton látszik a fejlődés. Az első félidő inkább egy magasabb színvonalú, férfiasabb játékot hozott, sok párharccal, s oda-vissza maradtak ki a ziccerek. A másodikban Zvara Dávidon kívül húsz év körüli, részben saját nevelésű játékosok kaptak lehetőséget, akik sebességben, játékban és dinamikában is felvették a versenyt az NB II.-es Budafokkal, amely az összképet tekintve helyenként fölénk nőtt, de ezt szervezettséggel tudtuk ellensúlyozni. A mutatott játék önbizalmat ad a csapatnak.

Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE 0–1 (0–0)
Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Bana.
Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Ipacs – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Ekker (Udvardi, a 75. percben), Kocsis B., Horváth B., Kálmán Sz. – Bíró D., Pintér N. II. félidő: Mikler D. (Horváth F., a 105. percben) – Borbély Á., Heil, Harsányi (Böndi, a 90. percben), Sipos B. – Zvara – Ekker, Szederkényi, Pintér N., Kovács Z. (Horváth J., a 105. percben) – Mayer Máté. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Budafoki MTE, I. félidő: Gundel-Takács – Csonka, Horgosi, Fótyik, Kalmár – Molnár B., Oláh B. – Bíró M. (Horváth B., a 44. percben), Soltész, Bakti – Kovács D. II. félidő: Horváth A. – Margitics, Vaszicsku, Jagodics, Horváth O. – Nándori, Adorján K., Németh M. – Horváth B., Vasvári, Sós. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerző: Horváth O. (a 69. percben).
Sárga lap: Adorján K. (a 92. percben).

Rákóczi-Budafok edzőmeccs