Kétgólos győzelemmel kezdtük a felkészülési meccsdömpinget: Mayer Milán és Babinszky Bence góljaival nyertünk az NB II.-es PMFC otthonában.

A másodosztályban szereplő, ott a hatodik helyen álló PMFC ellen kezdtünk bele a felkészülési mérkőzések sorozatába. A hazaiak próbálták ránk erőltetni akaratukat, ami sikerült is nekik a meccs elején, azonban a folytatásban egyre veszélyesebb kontrákat vezettünk, így mind a két kapusnak akadt dolga az első játékrészben.

A második félidőre, a kezdőcsapatból csak Ekker Milán és Babinszky Bence maradt a pályán csapatunknál, Székely Tibor több fiatalt is bevetett, igaz, a másik oldalon is fokozatosan érkezett az ifjú cserék. A játék irányítását fokozatosan vettük át, majd egy csodálatos találattal a vezetést is megszereztük: Mayer Milán egy cselt követően, húsz méterről, jobbal lőtt a bal felsőbe (0–1). A hátralévő percekben próbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak, főként átlövésekkel, de hiába. A hajrába lépve bebiztosítottuk a sikert, miután Ekker Milán remekül ugratta ki Babinszky Bencét, aki a kaput is kicselezve gurított a hálóba (0–2).

A PMFC elleni felkészülési találkozón több fiatal labdarúgó is jó teljesítményt nyújtott, ami biztató jel a jövőre nézve.

Székely Tibor: Nyerni mindig jó, de az eredménynél fontosabb, hogy a játékosok próbálták megvalósítani, amit az elmúlt pár napban gyakoroltunk, megbeszéltünk, úgy gondolom, ez hellyel-közzel sikerült is. Első sorban a labdabirtoklásra és a labdakihozatalra gondolok. Ez a legnagyobb öröm, ami pedig még fontos, hogy a Bene Akadémiáról érkező, 2005-ben született fiatalok helyt álltak. Jó érzés volt a Kaposvárt képviselni.

PMFC–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)
Pécs, 100 néző.
PMFC: Varasdi – Terbe, Takács Zs., Szeles, Majnovics – Krausz, Hudák – Harsányi I., Gera Z., Bukovics – Nagy T. Csereként pályára lépett: Varga D., Varga B., Soós, Ócsai, Ramez, Kaszás, Pejovic, Tóth G., Szabó M., Máris, Bachesz. Asszisztens edző: Németh Zsolt.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Ekker, Heil, A., Harsányi D. (Ipolyi-Várkonyi, a szünetben), Pusztai (Czimmermann, a szünetben) – Horváth B. (Pintér M., a szünetben ), A. Mazzonetto (N. Mazzonetto) – Babinszky, Szederkényi (Rituper, a szünetben), Bíró D. (Ötvös, a szünetben) – Hampuk (Mayer M., a szünetben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Mayer M. (a 66. percben), Babinszky (a 85. percben).