Kikapott csapatunk a Practical VLS Veszprém ideiglenes otthonában, Ajkán az NB III. Nyugati csoportjának második fordulójában.

 

Az FC Nagykanizsa után egy másik dobogóra pályázó együttes, a Practical VLS Veszprém várt csapatunkra, ráadásul idegenben, a veszprémi stadion felújítása miatt Ajkán. Együttesünk kezdője egy helyen változott a vasárnapihoz képest, hiszen egy kisebb sérülés miatt nem utazott el a társakkal Pintér Norbert, így a helyét Ekker Milán foglalta el a kezdőcsapatban. A mérkőzés elején az előretolt Gál Mátyás vezetésével bátran, már a tizenhatosnál letámadott csapatunk, ami némileg meglepte a Veszprémet, de az első lehetőségek az ellenfél előtt adódtak. A tizedik percben Ulbert Renátó kapott remek kiugratást, tizennyolc méterről egyedül törhetett volna kapura, ha jól teszi maga elé a labdát, ez azonban nem sikerült, így védőink visszazártak, s végül szerelték a támadót. Öt perccel később Baldauf Konrád lőtt mellé tizennégy méterről, ezeken kívül pedig több távoli lövést is eleresztettek Ipacs Péter kapuja felé a bakonyiak. A huszadik percben már együttesünk is komoly veszélyt alakított ki: Borbély Ákos jobb oldali beadására érkezett remekül a rövidre Horváth Balázs, aki két méterről, bevetődve tette kapura a labdát, Héninger Bendegúz nagy bravúrral mentetett szögletre. Az ivószünet után pedig Kocsis Barnabás fejelt két méterről mellé Zvara Dávid szögletéből. A veszprémiek trénere, Pető Tamás ezt nem is hagyta szó nélkül, már a félidő derekán hármat cserélt, de ezután is csapatunk szerezhetett volna gólt, azonban Ekker Milán tizenkét méterről, kissé balról leadott lövését szögletre tolta Héninger Bendegúz kapus. A cseréktől megélénkültek a vendéglátók, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de a szünetre maradt a gól nélküli döntetlen.

A fordulást követően könnyedén megszerezhette volna az előnyt csapatunk, ugyanis Bíró Dominik szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd remekül passzolt a tizenhatoson álló Ekker Milánhoz, aki hosszan vette át, így a kifutó Héninger Bendegúz menteni tudott. Az ellentámadás végén Major Norbert egy csel után már csak Ipacs Péterrel állt szemben, a kapus nagy bravúrra védett a közeli lövésnél. A következő percekben beszorult csapatunk, s egy büntetőnek köszönhetően hátrányba is került. A bal oldalon meginduló Major Norbertet előbb Kocsis Barnabás, majd Borbély Ákos is szabálytalanul próbálta szerelni, utóbbi már a büntetőterületen belül. A tizenegyest a sértett végezte el, akik nagy erővel lőtt a bal felsőbe. Két perccel később megduplázta előnyét a Veszprém: Baldaulf Konrád laposan tette középre a labdát, Horváth Hunor pedig négy méterről lőtt a kapu bal oldalába. Ezt követően kevésen múlt csaptunk szépítése, hiszen egy újabb szöglet után Harsányi Dániel berobbanva két méterről fejelt fölé. A hajrába lépve még közelebb került ahhoz csapatunk, hogy visszajöjjön a meccsbe, hiszen büntetőhöz jutottunk. Kálmán Szilárd tizenegyesét azonban védte Héninger Bendegúz, a kipattanót pedig Bíró Dominik a bal kapufára fejelte. A hátralévő időben bár becsülettel próbálkoztak labdarúgóink, de a Veszprém győzelmét ez nem fenyegette. A mérkőzés mellett a kilencvenedik percben Bíró Dominiket is elvesztette csapatunk, mivel a támadó egy belépő után csak hordágyon tudta elhagyni a játékteret.

 

Horváth Rudolf: – Szerettünk volna minél feljebb labdát szerezni, ebből adódtak is lehetőségeink, de az ellenfélnek is voltak helyzetei az első félidőben. A szünetben azt kértem, hogy legyünk stabilabbak hátul, hogy ne alakítson ki annyit lehetőséget az ellenfél, a labdaszerzések után használjuk ki a területeket, vezessünk minél több veszélyes ellentámadást. A tizenegyes előtt Ekker Milán ziccert hibázott, de ilyen a sors, hiszen egy perc múlva előnybe került a Veszprém, majd erre rárúgták a másodikat. Még ekkor is azt éreztem, hogy meccsben vagyunk, jött a tizenegyesünk, de olyan formában vagyunk, hogy még a kipattanó is kifelé pattant a kapufáról, így az ellenfél megőrizte a kétgólos előnyét. Sajnos a mérkőzés végén az egyre jobb formába kerülő Bíró Dominik combsérülést szenvedett, reméljük, hogy nem súlyos.

 

Pető Tamás: – A mérkőzés első félideje borzasztó volt, amióta Veszprémben vagyok edző, még nem láttam ilyen, így ennek is szólt a hármas csere, mivel abszolút elégedetlen voltam. Stabilizálnunk kellett a középpálya közepét, ahol gyenge teljesítményt nyújtottak a játékosok. A második félidőre feljavult a játékunk és a helyzeteink alapján teljesen megérdemelten nyertünk, bár nem játszottunk olyan jól, mint az előző fordulóban. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, a második gólunkat egy szép támadás előzte meg, amiből volt még pár. Ezeket ki kellett volna használni, főleg a nyolcadik percben, amikor egy az egyben lépett ki a kapussal szemben a játékosunk, aki talán megijedt a lehetőségtől. A Kaposvár sokkal jobban nézett ki, mint tavasszal, jobb fizikai állapotban vannak és jobb futballt játszottak, de erre felkészültünk.

 

Practical VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)

Ajka, 170 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Aczél P.).

Practical VLS Veszprém: Héninger – Krebsz, Gulyás, Zachán, Kovács D. (Molnár B., a szünetben) – Somogyi R. – Ulbert (Horváth H., a 28. percben), Varga M. (Iszlai, a 28. percben), Baldauf, Major N. (Bakos, a 77. percben) – Végh T. (Gálfi, a 28. percben). Vezetőedző: Pető Tamás.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Borbély Á., Kocsis B., Harsányi D., Böndi – Horváth B. (Kálmán Sz., a 64. percben), Mayer Milán (Országh, az 54. percben), Gál, Zvara (Kovács L., a 85. percben) – Ekker (Zólyomi, a 64. percben), Bíró D. Vezetőedző Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Major N. (az 54. percben – 11-esből), Horváth H. (az 56. percben)

Sárga lap: Somogyi R. (a 39. percben), Krebsz (a 89. percben), illetve Mayer Milán (a 41. percben), Zólyomi (a 73. percben), Borbély Á (a 80. percben).