A második félidőben nagyot küzdött, de végül kikapott csapatunk a MOL Fehérvár FC második csapatának otthonában az NB III. Nyugati csoportjának nyolcadik játéknapján.

 

Vasárnap délelőtt a MOL Fehérvár FC II. vendégeként szólították pályára labdarúgóinkat. Szakmai stábunknak ezúttal is okozott fejtörést a csapat összeállítása, hiszen Horváth Rudolf sérülés miatt ezúttal sem számíthatott öt játékosra. Az előző fordulókban eddig rendre megoldotta a hiányzók pótlását a csapat, amit az is bizonyít, hogy négy győztes bajnokival a hátunk mögött utaztunk Székesfehérvárra, ahol korán megszerezhettük volna a vezetést. A második percben ugyanis Kálmán Szilárd lövése pattant meg egy védő lábán, de a labda pont Pintér Norbert elé került, aki félfordulatból lőtt, de kicsit eltörte a labdát, így Dala Martin nagy bravúrral védett. Pár perc elteltével újra Kálmán Szilárd vette célba a kaput, de ezúttal is Dala kapusban akadt el a labda. Majd a kilencedik percben feljegyezhettük az első hazai helyzetet is: egy egyéni akció után Pető Milán lövése kevéssel kerülte el a bal felsőt. Az első negyed óra végén pedig Kovács Bence rontott el egy ziccert. Félórányi játékot követően csapatunk még két jó átlövéssel veszélyeztetett, de Pintér Norbert és Horváth Balázs lökete is elkerülte a kaput. A hazaiak viszont folyamatosan helyezték egyre nagyobb nyomás alá a kapunkat, a szünetig azonban nem jutottak el helyzetig sem.

A fordulást követően ez megváltozott. A Fehérvár II. három ígéretes gólhelyzettel nyitott, majd az 51. percben megszerezték a vezetést miután a csereként pályára lépő Lehota Viktor egy szöglet után fejelt a hálóba (0–1). Horváth Rudolf a gól után hármat cserélt, s kétcsatáros játékra állt át a csapat, s átvette az irányítást. Ez helyzetekben is megmutatkozott és az 57. percben jött is az egyenlítő találat, miután Mayer Milán nyolc méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1–1). A folytatásban is maradt csapatunk fölénye, Dala Martinnak bőven akadt dolga, míg Borbély Ákos csak kevéssel fejelt a kapu fölé. Hiába futballoztunk fölényben, ismét a hazaiak kerültek előnybe: egy bal oldali beadás után ugyanis a hazaiak másik cserejátékosa, Menyhárt Zsombor fejelt tíz méterről a kapuba (2–1). A hajrában is csapatunk játszott fölénybe, de hiába alakult ki több helyzet is ezek kimaradtak, így megszakadt a győzelmi széria.

 

Horváth Rudolf: – Tudtuk, hogy a tizenegy órás kezdés az ellenfélnek fog kedvezni, így egy stabil játékkal kezdtük a mérkőzést, de sajnos egy pontrúgás után előnybe kerültek. A cserék után jött az egyenlítésünk, majd ezt követően mi játszottunk győzelemre. A második találatot megelőzően a játékvezető nagy segítségére volt a hazai csapatnak, hiszen kint volt a labda, amit beadtak a győztes gól előtt. Csalódottak vagyunk, hiszen jó sorozatban voltunk. Ezt a csalódottságot a javunkra kell fordítani és egy új győzelmi sorozatot kell belőle építeni.

 

Györök Tamás: – Az első félidőben mezőnyfölényben futballoztunk, volt két-három helyzetünk, amiből gólt is szerezhettünk volna. Tudtuk, hogy a Rákócziban van három-négy olyan játékos, aki magasabb szinten is szerepelt már, nekik nem akartunk teret engedni, így próbáltuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. A csapat hozzáállásával nagyon elégedett voltam, az idei szezon egyik legjobb játékát nyújtottuk és gólokat is rúgtunk.

 

MOL Fehérvár FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (0–0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó edzőpálya, 110 néző. V.: Borbás B. (Bereczki B., Aczél T.).

MOL Fehérvár FC II.: Dala M. – Kojnok, Hodzic F., Horváth G., Berekali – Horváth B. (Gyenti, a 83. percben), Molnár Cs., Kovács B. (Menyhárt Zs., a 72. percben) – Csepregi, Szendrei (Lehota, a szünetben), Pető M. (Houri, az 58. percben). Vezetőedző: Györök Tamás.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál, Kocsis B. (Grabarics, az 56. percben), Böndi – Pintér N. (Országh, a 91. percben), Horváth B. (Kovács L., a 80. percben), Pintér M. (Borbély Á., az 56. percben), Kálmán Sz. (Zólyomi, az 56. percben) – Mayer Milán. Vetetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Lehota (az 51. percben), Menyhárt Zs. (a 77. percben), illetve Mayer Milán (az 57. percben).