Fordulatos mérkőzésen szerezte meg első bajnoki pontját a Rákóczi az OTP Bank Ligában. Csapatunk a negyedik forduló nyitó mérkőzésén az Újpestet látta vendégül. Az első félidőben hátrányban kerültünk, a folytatásban Petrache és Thiam találatával átvettük a vezetést, a vendégek azonban a hajrában egyenlíteni tudtak. A közönség pörgős, eseménydús összecsapást láthatott. 

Pont nélkül vártuk az Újpest elleni hazai rangadót, a lilák viszont négy megszerzett pont birtokában érkeztek Somogyba. A Pápán megsérült Oláh Lóránt orrtörése ellenére is vállalta a játékot, és maszk nélkül lépett pályára.

A találkozó első perceiben a mezőnyben passzolgattak a csapatok, nem jutott el a labda a kapuk elé. A 9. percben Simon K. került gólhelyzetbe#!# Okuka rövid fejese után tolta tovább a labdát, de előbb Ranilovic, majd Kovács O. is mentett. Alig egy perc elteltével Jánvári tette balról középre a labdát, Oláh egy igazítás után 14 méterről lőtt, a labda Antonról vágódott ki.  A 24. percben újra Oláh villant#!# jobbról tört be a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről lőtt, Balajcza szögletre mentett. A 32. percben megint Balajcza volt munkában#!# Pavlovic jobb oldali beadása után Balázs B. elől húzta le a labdát. 
A 43. percben Petrache vágta fel a tizenhatoson belül a betörő Tchibuabuát, Szabó Zs. játékvezető némi késlekedéssel ugyan, de büntetőt ítélt. A volt kaposvári Vasiljevic állt a labda mögé, és a jobbra mozduló Ranilovic mellett magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 0-1. 
Az első félidő utolsó eseményeként Mihajlovic rúgott lukat az ötösön, Kovács O. fejéről viszont kis híján a Rákóczi kapujába került a labda, de Ranilovic bravúrral védett.
A 48. percben Simon K. bal lábbal vette célba a kaposvári kaput 15 méterről, Ranilovic szépen védett. A folytatásban átvette a kezdeményezést a Rákóczi, Thiam beállítása pedig új színt hozott a csapat játékába. Az 52. percben Petrache passza után Thiam vette célba a kaput középről, 23 méterről, a labda csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. Egy percre rá Balogh B. lőtt tizenhat méterről, középről, Ranilovic szépen védett.  A 62. percben Balázs B. lőtt 15 méterről fölé, négy perccel később, Thiam átadása után Oláh lőtt 19 méterről mellé. A 67. percben Kovács O. lőtt szabadrúgást 30 méterről, a megpattanó labda meglepte Balajczát, de védeni tudott. A szöglet után Jánvári fejesét védte bravúrral az újpesti kapus. 
A 68. percben egyenlített a Rákóczi! Pavlovic bal oldali szöglete után Petrache csúsztatott 5 méterről a kapu bal oldalába. 1-1. 
Lendületben maradtak a fiúk, és előbb Markus szabadrúgása, majd Oláh szép lövése adott  feladatot Balajczának. A 81. percben aztán a vezetést is megszerezte csapatunk. Addo gyűjtötte be a labdát, Thiam elé passzolt, aki középről, 25 méterről, jobbal a kapu bal sarkába lőtt. 2-1. 
Az Újpest nem hagyta annyiban, és a 87. percben egyenlített.  Simon K. futotta le őrzőjét, középre tette a labdát, az érkező Lázár B. pedig három lépésről a kapuba továbbított. 2-2. 
A gól után nem sokkal  Lázár B. cselezte el magát a tizenhatos vonaláig, majd nagy lövést eresztett meg, Ranilovic szépen védett. Játékosaink sokat tettek azért, hogy megszerezzék az első győzelmünket, de a végén meg kellett elégednünk az egy ponttal. Az előzmények ismeretében ez is jó hír, és várjuk az eredményes folytatást!
Kaposvári Rákóczi FC – Újpest FC  2-2 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Szabó Zs.
Rákóczi FC#!# Ranilovic – Okuka, Petrache, Kovács O, Jánvári – Babic (Thiam, a szünetben), Addo (Vrucina, 86.) – Pavlovic, Oláh, Balázs B. – Waltner (Markus, 72.). Vezetőedző#!# Prukner László
Újpest#!# Balajcza – Litauszki, Antón, Mihajlovic, Ligot – Balogh B.  (Lázár B., 82.) Sankovic (Juanan, 62.), Tchibuabua, Vasiljevic, Simon K. – Ahjupera. Vezetőedző#!# Kozma István
Gólszerzők#!#  Petrache (68.), Thiam (81.), illetve Vasiljevic (44., 11-esből), Lázár B. (87.)
Sárga lap#!# Oláh (3.), Kovács O. (53.),  Thiam (71.), Addo (85.), Vrucina (92.), illetve Litauszki (63.), Tchibuabua (75.)