Nyerő helyzetből buktak a zöld-fehérek a tavaszi nyitányon. Hiába vezetett a szünetben két góllal és hiába került a hajrában emberelőnybe, végül 3-2-es vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi futballcsapata Újpesten.

Az első percekben a mezőnyben pattogott a labda, aztán felgyorsultak az események, és kaposvári szempontból nagyszerűen alakult az eredmény. Bemelegítésként Balázs Benjámin eresztett meg lapos lövést 22 méterről, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezután szépen, csendben átvette az irányítást a Rákóczi, és a 14. percben a vezetést is megszerezte a csapat. 
Kapu előtti kavarodás után Balajcza kiejtette a kezéből a labdát, lecsapott rá Peric, és 12 méterről, a kapunak háttal a hálóba ívelt. 0-1.
Három perccel később újra gólhelyzetbe került a Rákóczi, de Pericen ezúttal kifogott Balajcza kapus. A két Peric-villanás között Mitrovic lőtt 17 méterről, centikkel a kapu mellé. A 22. percben Zahorecz kapott sárga lapot. A szabadrúgást Takács Z. végezte el, és ballal, 25 méterről fölé ívelt.
A 30. percben ziccerbe került a Rákóczi, majd jött a gól is#!# Peric passza után Pavlovic első lövése még lepattant egy védőről, másodjára pedig Balajcza védett. Balász B. jobb oldali szöglete után Hegedűs fejelt 6 méterről a kapu bal oldalába. 0-2.
Lendületben maradtak a zöld-fehérek#!# Hegedűs remek passza után Peric lőtt ballal, Balajcza szépen védett. A 44. percben Matos esett el a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyes helyett színészkedésért sárga lapot adott az újpestinek…
Az első félidőben a haziak egy alkalommal sem találták el a vendégek kapuját, ehhez képest óriási fordulatot hozott a folytatás… 
A 48. percben szépített az Újpest#!# jobb oldali szöglet után Rubus fejelt Peric és Milinte szorításában a somogyi kapuba… 1-2.
Az 53. percben már egyenlített a házigazda#!# balról szállt középre a labda, az első felnőtt meccsét játszó Lázár lövésébe beleért Zahorecz, és a labda Milinte mellett átgurult a gólvonalon… 2-2.
A 65. percben Mitrovic előreívelése után Lázár csúsztatta meg a labdát, Milinte nagy bravúrral védett. A 84. percben Matos megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe került a Rákóczi. Néhány másodperc múlva Peric került ziccerbe, Balajcza védett nagyszerűen, de a slusszpoén még csak ezután következett. A 86. percben Lázár jobbról, 15 méterről, fordulásból nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba. 3-2.
A remek első félidő után néhány kaposvári játékos visszafogott teljesítménye meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Újpesten, 2-0-ás vezetésről elég bosszantó kikapni… A Rákóczi saját magát verte meg a szezon első találkozóján. 
Újpest – Kaposvári Rákóczi FC 3-2 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. V#!# Iványi
Újpest#!# Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Kiss Z. – Magos (Balajti, 46.) , Matos, Mitrovic, Balogh (Tajthy, 89.) – Lázár, Ahjupera (Sitku, 79.). Vezetőedző#!# Mészöly Géza
Rákóczi FC#!# Milinte – Okuka, Grúz, Zahorecz, Gujic – Hegedűs, Pedro (Grumic, 88.) – Pavlovic, Oláh (Kulcsár K., 67.), Balázs B. – Peric. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Rubus (48.), Lázár (53., 86.), illetve Peric (14.), Hegedűs (31.)
Sárga lap#!# Ahjupera (32.), Mitrovic (40.), Matos (44.), illetve Zahorecz (22.), Hegedűs (70.), Kulcsár K. (78.)
Piros lap#!# Matos (84.)