Még nem igazolt senkit a Rákóczi futballcsapata, mégis bővült az első csapat kerete. Őszi teljesítménye alapján az NB III-as második együttes öt tagja kezdheti meg a munkát a nagyokkal január elején. Sisa Tibor vezetőedző azt mondja#!# jó lenne a télen olyan minőségi játékosokkal is megerősíteni a keretet, akik nem idegenlégiósok, hanem magyar labdarúgók…

Sisa TiborA klub irányítói és a szakmai vezetés tagjai a napokban értékelték az elmúlt hónapok történéseit. Mint már hírt adtunk róla, ezután az a döntés született, hogy a remek őszt produkáló NB III-as együttes öt tagja is az első csapattal kezdheti meg a felkészülést januárban. Horváth Tamás, Major Ádám, Fenyvesi Olivér, valamint a két afrikai légiós, Mustapha és Haruna kapja meg a lehetőséget a további bizonyításra. Távozókról továbbra sincs hír, hivatalos megkeresés egy labdarúgóval kapcsolatban sem érkezett. Ha mégis lesz kérője valakinek, akkor annak függvényében változhat a keret összetétele.

– Én úgy gondolom, hogy a védelembe, a középpályára és a támadósorba is jó lenne egy-egy meghatározó játékost igazolni – mondta honlapunknak Sisa Tibor vezetőedző. –  Nagyon szeretnénk minőségi erősítést a csapatba. Ez azt jelenti, hogy inkább legyen jóval kevesebb új igazolásunk, de azok olyan labdarúgók legyenek, akik valódi erősítést jelenthetnek. És persze azt is szeretné az ember, hogy egyre inkább egy nyelvet beszéljünk az öltözőben, azaz előbb-utóbb jó lenne, ha magyarrá válna a csapat. Örülnék, ha a télen hazai játékosokat igazolnánk, de azt is tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű. 
A tréner elárulta#!# a Rákóczi játékosainak a téli pihenő ideje alatt is mozogniuk kell. 
– Nagyon fontos, hogy legyen pihenési szakasz, de az a jó, ha a visszaérkezéskor 70 százalékos állapotban lesznek a játékosaink – folytatta Sisa Tibor. – Ez egy program végrehajtását jelenti, amit kiosztottunk a szünet előtt, és a fiúk reményeim szerint lassan tudják fejből is. Úgy gondolom, a többség meg fogja csinálni a gyakorlatokat. Az első edzésen, a felmérésen a pulzusórák adataiból aztán minden kiderül, és bízom benne, hogy nem találunk olyan játékost, aki a pihenőszakaszt csak pihenéssel töltötte… 
A felkészülés január 5-én kezdődik, februárban pedig már Magyar Kupa és Ligakupa negyeddöntő vár a társaságra, a Debrecen, illetve a Pápa ellen.