Február 14-ig tart a Kaposvári Rákóczi immár hagyományosnak mondható horvátországi edzőtáborozása. Kedvenc zöld-fehér csapatunk a már-már hazai pályának és környezetnek számító Pulában készült a hamarosan induló kupamérkőzésekre és a bajnoki pontvadászatra. A Somogy Sportja riportjának elkészítésben Házi László, a korábbi zseniális kapus, ma a Rákóczi kapusedzője segített, amit ezúton is köszönnek.

Nem minden gond nélkül zajlott, de végül szerencsésen végződött a múlt hétfői elutazás, hiszen Horvátországban is tél tombolt, ezért időszakosan lezárták az autópályák egyes szakaszait. A csapatot szállító autóbusz aztán zökkenőmentesen megérkezett Pulába, a szállodába. A folyosón felállították a gyúrópadot, mindenki elfoglalta a szobáját, majd a vacsorát követően nyugovóra tértek a kaposváriak. Kedden játszotta első felkészülési mérkőzését Sisa Tibor gárdája, az ellenfél egy horvát második ligás csapat volt.
Alábbiakban kis ízelítőt nyújtunk a Rákóczi dolgos, Pulában töltött hétköznapjairól, amelyek nagyjából hasonlóan alakulnak minden nap, kivéve természetesen a felkészülési meccsek napját. Szerdán a mérkőzés utáni napon sem pihent a csapat, természetesen. A reggelit követően, 9.30-kor kezdődött a tréning három helyszínen! A szálloda konditermében Barna Lászlóval indult a napi penzum#!# 45 perces erősítés volt műsoron. Utána felöltöztek a játékosok és Házi László vezetésével, a tengerparton egy igazi, vadregényes erdei futópályán, 25 perces kocogáson vett részt a keret. Aztán következett a futballpálya, ahol már Sisa Tibor várta a csapatot. Ott egy 30 perces jókedvű foglalkozás zárta a szakaszt. Utána visszakocogtak a focisták és a stáb tagjai a Pula szállóba, ahol megkezdődött a gyúrók munkája#!# szauna után minden játékosnak kötelező volt a masszíroztatás! 
Közben örömmel fogadták a kaposváriak, hogy javulni kezdett az időjárás az Isztriai félsziget fölött#!# + 4 fok volt és kisütött a nap! Délután sem dühöngött a teljes pihenő, ugyanis a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok rehabilitációs edzésen vettek részt! 
Csütörtök reggel napsütés, és szélcsend fogadta a somogyi különítményt! Kitűnő időben mehettek Pula egy belvárosi várásrészébe Banjoleba, egy füves pályára edzeni. 10 órakor kezdődött a gyakorlás. A kisebb sérüléssel bajlódó Nikola Safaric, aki rúgást kapott a zágrábiak elleni meccsen és Miroslav Grumic, akinek pedig bevizesedett a térde, külön edzett Barna Lacival. A többieket a Tréner mozgatta meg, jó alaposan, 90 percig. Ebéd, majd pihenő következett, aztán fél háromkor indulás vissza Banjoleba a délutáni edzésre. Labdás technikai bemelegítés után gyakorolták a játékosok a támadó pontrúgásokat, szögleteket és szabadrúgás variációkat. 19 órakor estebéd, majd a napot a szokásos 21.30-kor, a Hotel Pula egyik konferenciatermében kezdődött meetinggel zárta a Rákóczi. Ezeken általában a mentális csapatépítés, a kapcsolatok-viszonyok kifejtése, erősítése, egyes taktikai elemek ismertetése zajlik. 
Pénteken óriási szélben edzett a gárda, kicsit nehezen sikerült alkalmazkodni hozzá. Délután aki akart, bement a gyalog legfeljebb 15 percre lévő Pulába, az óváros nevezetességeivel ismerkedni, aki meg pihenni vágyott, maradt a szállodában.


Jánvári Gábor a pulai amfiteátrum előtt (Fotó#!# facebook)
Szombaton reggel arrafelé nem túl gyakori vendég látogatott Pulába#!# esett egy kis hó, ami megtréfálta mind a csapatokat, mind pedig az ott élőket. A szállodai alkalmazottak elmondták, jó rég láttak ilyet… Mindegy, délután az első ligás Karlovac – a Monarchia idején Károlyváros, Karlstadt – együttese volt az ellenfél. A Horvátországban kalandozó újkori magyarok mostanság a Karlovačko pivo nevű jófajta sörről ismerik leginkább, meg arról, hogy régebben addig tartott az az autópálya Zágrábtól. 
A vasárnap esti lapzárta előtt örömteli tényként kezelhettük, hogy újabb mérkőzésen maradt veretlen a Rákóczi, valamint, hogy a tömeges betegség elkerülte a csapatot. A támadó szekció azonban vékonykának tűnik. Vasárnap – amellett, hogy akinek kellett edzett, relaxált, gyógyult – a festői Rovinjba és a még csodásabb Limski fjordba kirándult a kaposvári alakulat.  Hétfőn azonban folytatódik az edzőtábor, hiszen a keddi hazautazás napján újabb előkészületi mérkőzéssel zárul a kaposvári klub horvátországi felkészülése.
Csorba András