Csütörtökön délelőtt kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a Rákóczi. Csapatunkra héthetes munka vár, és a programban egy horvátországi edzőtábor és tizenkét felkészülési találkozó is helyet kapott. Az új edzői stáb a Cseri úton vezényelt edzést a fiúknak, és a hideg ellenére is jó hangulatban telt az első foglalkozás.

Ahhoz képest, hogy 32 játékos jelent meg az edzésen, egész jól sikerült megoldanunk mindent feladatot – mondta honlapunknak Artner Tamás vezetőedző. – Az kiderült, hogy jó a társaság, az előttünk álló napokban pedig szeretnénk jobban megismerni a labdarúgókat. Sok egymás közti játék szerepel a programban, szombaton délelőtt pedig felmérjük, hogy milyen állapotban vannak, és ez alapján kezdjük el a felkészítésüket. Jelenleg nagyon sokan vagyunk, így várhatóan a jövő hét közepéig 22 fősre szűkítjük a keretet, amelyben hat fiatal is helyet kap. Egy éve nem dolgoztam vezetőedzőként, így tele energiával és motivációval vágtam bele a munkába.

A keretszűkítés miatt biztosan többen távoznak majd a csapattól, azonban érkezőkre is lehet számítani. Nagyon közel kerültünk a megállapodáshoz Szakály Attilával. A Szombathelyi Haladásban nevelkedett, 24 éves játékos legutóbb az NB II-es Zalaegerszegben szerepelt, ahol ősszel 13 mérkőzésen lépett pályára, s egy gólt szerzett. A korábbi utánpótlás válogatott éppen Kaposváron mutatkozott be az élvonalban a Haladás színeiben, amit további 33 mérkőzés követett. 

Január 14-én, a Balatonlelle ellen lépünk pályára elsőként, az azt következő héten pedig a Kozármislennyel és a Szentlőrinccel találkozunk. Az edzőtábor január 28-án, a tavaszi idény pedig február 17-én kezdődik.


(Fotó#!# Lang Róbert)