A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában, vasárnap 17 órai kezdettel a Vasas FC otthonában szólítják majd pályára labdarúgóinkat. A találkozót csapatunk a 15., míg a Vasas a 9. helyről várja.

 

A Vasas jelenlegi helyezése mutatja, hogy nem legyőzhetetlen az angyalföldi gárda, amely eddig háromszor is vereséget szenvedtek a bajnokságban, valamint ötször játszott döntetlent. A legutóbbi három bajnokiját azonban megnyerte a Vasas.

– Várható volt, hogy egyszer kiegyenesednek, ez talán most következett be, hiszen sorozatban nyerik a meccseket – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Sok jó játékost vásároltak az átigazolási időszakban, akik talán még soha nem játszottak a másodosztályban, s inkább az NB I.-ben lenne a helyük. Nyilván oda igyekeznek, de azzal, hogy a Vasashoz igazoltak legalább egy évet kihagynak. A Vasasnak olyan költségvetése van, mint az NB I.-es élcsapatoknak, de engem akkor is meglepett, hogy válogatott játékosokat igazoltak. Ettől azonban még nem lesz jó egy csapat. Remélem, hogy azok a hibák, amiket eddig elkövettek még nem tűntek el nyomtalanul, s ki tudjuk használni ezeket.

Csapatunk szerdán is pályára lépett a MOL Magyar Kupában, ahol fölényes sikert aratott a BLSZ I.-ben szereplő ASR Gázgyár ellen.

– A szerdai meccsre való utazás többet vett ki a játékosokból, mint maga a pályán töltött idő, hiszen nem játszott mindenki teljes erőbedobással – tette hozzá Várhidi Péter. – Szerencsére sima meccsünk volt, de azért a játékpercek és az utazás benne van a lábakban. Vasárnap újra utaznunk kell, ami egy kicsi monotonitást ad, de emellett is vannak gondjaink. Az alap probléma mellett játékosok is estek ki, ez pedig mindenképp nehezítő körülmény, de azon vagyunk, hogy ezt megoldjuk.

 

A mérkőzést a Vasas FC Youtube csatornája élőben közvetíti. A stream az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=a1FymuRFGzo