Az UEFA nyoni székhelyén csütörtökön délben sorsolták ki a 2013-as U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. A Róth Antal vezette magyar korosztályos válogatott – amelynek tagja Balázs Benjámin és Kulcsár Kornél is a Rákócziból – a hetedik csoportba került az olasz, a török, az ír és a liechtensteini együttes mellé.

A magyar U21-es válogatottat a 23. helyen rangsorolták a csoportok kialakítása előtt, ami azt jelentette, hogy a harmadik kalapba kerültünk, vagyis két olyan riválist kaptunk, amelyek az utóbbi időben jobb eredményeket értek el nálunk. A szerencse ezúttal nem állt mellénk, az első és a második kalapból is az erősebb csapatok közül jutott ellenfél, és nemcsak az olasz és a török, hanem a negyedik kalapból a csoportba kerülő ír válogatott is kemény riválisnak ígérkezik.

– Már az alappozíciónk is azt sejttette, hogy nem kaphatunk könnyű ellenfeleket, hiszen a harmadik kalapba kerültünk, vagyis tudtuk, hogy két elénk rangsorolt riválist mindenképpen mellénk sorsoltak. Ezzel együtt kaphattunk volna minden kalapból könnyebb ellenfeleket, még a mögénk sorolt ír csapat is igen erős rivális lesz. Nehéz a csoportunk, a most kezdődő időpont egyeztetéseken igyekszünk minél jobban érvényesíteni az érdekeinket – mondta Róth Antal a sorsolás után.

A selejtezőkből a tíz csoport győztese, valamint a legjobb négy csoportmásodik kerül a pótselejtező körbe, ahol párokba osztják a csapatokat, amelyek továbbjutói vehetnek részt 2013 júniusában az izraeli kontinensviadalon.