Az tabella utolsó, azaz kiesést jelentő helyén zárta az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonját csapatunk. A másodosztályból feljutó együttesünk nem tudott megkapaszkodni az első osztályban, így augusztusban már az NB II-ben folytatja.

 

Összesen tizennégy pontot szerzett a csapat. Hogy érzed, több volt ebben a szezonban?

– Sajnos sokkal több nem volt benne, de azért ennél több pontra számítottunk – válaszolta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Az, hogy miért nem szereztünk ennél többet az egy nagyon összetett dolog, amire nem szeretnék kitérni.

 

A bajnokságot több mint két hónapra felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt. Mennyire volt nehéz ez az időszak, s az ezt követő újrakezdés?

– Nagyon nehéz volt. Már előtte elkezdtük szerepeltetni az ifjú játékosokat a fiatalszabály miatt és jöttek a sorozatos vereségek, amikor már két fiatal volt egyszerre a pályán. A Fehérvártól három, a Mezőkövesdtől négy, a Ferencvárostól pedig öt-nullára kaptunk ki. Ezt követte a ZTE elleni mérkőzés. A fiatalok tehetségesek, de kezdőként játszatni őket, főleg sorozatterhelésben, kilencven percen át nem könnyű, mivel ingadozó a teljesítményük. Az egyik meccsen még nagyon-nagyon jól játszanak, a következőn pedig az ellenkezője. Nekik még türelemre van szükségük, fokozatosan kell őket beépíteni a csapatba, de nálunk folyamatosan játszaniuk kellett. A vírus utáni újrakezdéskor ugyanis sok sérültünk volt, meghatározó játékosok estek ki. Hegedűs Dávidra nem is tudtam számítani, pedig csapatkapitányként ő volt az egyik legfontosabb játékosunk. Rajta kívül Balázs Zsoltot és Csiki Norbertet is csak csereként tudtam pályára küldeni. Úgy vártuk a bajnokság végi feszített tempót, hogy tizenhat mezőnyjátékosunk volt, köztük a tizennyolc éves Keresztes Zalán és a tizenkilenc éves Borbély Ákos és Pintér Ádám.

 

Csapatunk akkor is becsülettel küzdött, amikor már meghúzták a vonalat. Ilyenkor már csak a mentális felkészítésre helyezted a hangsúlyt?

– Ez volt a fő, főleg a ZTE elleni vereséget követően. A csapat életében az volt a legmélyebb pont, amiből talpra kellett állni. Ez sikerült, hiszen ikszeltünk Debrecenben, az utolsó pillanatban kaptunk ki a végül bronzérmes Puskás Akadémiától, megvertük a Diósgyőrt, jó meccset játszottunk a Honvéddal. Amivel nem voltam elégedett az az utolsó mérkőzés, melyet több játékos már elengedett, pedig az sulykoltam beléjük, hogy ha már búcsúznunk kell az NB I-től, azt tegyük tisztességgel. Ennek ellenére valaki már azzal foglalkozott, hogy hova megy nyaralni, valaki azzal, hogy hova akar igazolni, valaki pedig azzal, hogy megkaphatja-e a mezét a bajnokság végén. Ez számomra elég komolytalan, amivel nem tudok azonosulni.

 

Elég rövid a szünet, hiszen július hatodikán kezdődik a felkészülés. Kaptak valamilyen feladatot a játékosok a szünetre?

– Télen is egy hét volt a szünet és most is ennyi idő áll rendelkezésre a pihenésre. Ez alatt nem tudják kipihenni magukat a játékosok, hiszen ehhez minimum két hétre lenne szükség.

 

Nektek, edzőknek mivel telik a szünet?

– Nekünk nem sok idő jut a pihenésre, hiszen már dolgozunk az igazolásokon. Jelenleg tizenkét mezőnyjátékosunk van a hétfőn kezdődő felkészülésre, így minimum nyolc labdarúgók szeretnénk igazolni. Nem túl rózsás a helyzet, de ebből kell kihozni a maximumot.